0 Läs mer >>
Valborg i Uppsala. Man borde kanske ta del av alla festligheter och galenskap som staden erbjuder idag. Men jag låtsas som om detta är en helt vanlig tisdag. Jag har hunnit med att bokat in en intervju till C-uppsatsen och grävt ner mig ännu mera i tidigare forskning om empati. Kommer att fortsätta dagen i samma stil. Kanske hittar jag in till stan en sväng lite senare idag. Men inget är bestämt än.
 
Önskar ändå alla en trevlig eftermiddag och kväll! Tappa inte bort era telefoner! Och ni som har åldern inne; drick förståndigt! Ni som är yngre; ha roligt utan alkohol!
 
Dagens mindre festliga outfit.

Valborgs firande

0 Läs mer >>
Another day at work..
 
Min fina arbetsutstyrsel..
På min dataskärm ser det ut som om jag har gula fläckar i pannan.. vet inte vad det beror på.. ignorera dem om ni också ser dem..!

at work

0 Läs mer >>
Ännu en helg avklarad..
Inledde den med Let's dance och kex i soffan med Frida i fredags på kvällen. Lagom krävande underhållning.
 
Kom i säng alldeles för sent, eller ja, vid kl.1. Då hade jag hunnit paketera in alla Fridas presenter och skriva lite rim till hennes paketjakt.. Ställde klockan på 03.09. Snark.. Försov mig en kvart.. Mitt i natten steg jag upp och försökte ljudlöst klä på mig och smyga ut ur lägenheten utan att någon skulle vakna. Lämnade en lapp på köksbordet för säkerhetsskull, ifall Caroline eller Frida skulle upptäcka att jag var borta och börja oroa sig. På lappen stod det "Har åkt in till stan för att hämta Elin." Det där med att åka var dock inte helt sant.. Det går inga bussar mitt i natten. Så kvart i fyra började jag traska in mot stan. Det var mörkt när jag började min vandring, men fåglarna hade redan inlett sin morgonkonsert. Medan jag gick steg solen upp. Det var inte så mycket folk i rörelse. Mest taxibilar som körde fram och tillbaka. Mötte två killar som var på väg hem från nattens äventyr. De såg trötta ut.
 
En timme efter att jag lämnat lägenheten anlände jag till busshållsplatsen där Elin väntade. Vi väntade lite till, tillsammans, tittade på solen som började kika fram bland husen, öppnade present och drack saft. Sen gick vi till stationen och tog morgonens första buss hem till Gottsunda. Smög in i lägenheten strax innan kl.7.. Caroline hade redan åkt till jobbet. Jag och Elin kröp sen ner i min säng och sov en stund. Jag sov en timme. Sen var det dags att börja med frukostförberedelser. Orkade inte gå till Ica och köpa nått gott. Så Fridas frukost bestod av mannagrynsgröt och juice.. Bättre än inget. Passade också på att trycka ner två svenska flaggor och två tårtljus i grötskålen.. Strax innan nio blev det uppvaktning på säng! Frida blev så överraskad över att få se Elin!
 
Födelsedagsfirandet började således med mannagrynsgröt i Fridas säng. Och sen paketjakt runt i hela lägenheten. Jag hade gömt presenter i ugnen, frysen, på balkongen, ute i förrådet och bakom en tavla i mitt rum.
Förmiddagen blev ganska lugn och vi gjorde oss i ordning och åkte sen in till stan. På stan blev det subway-mat nere vid ån i solen och sen spatserade vi runt lite och njöt av livet. Jag kände en gnagande oro över att jag inte var hemma och pluggade och avrundade myset lite tidigare än småsystrarna. De stannade kvar på stan och fotograferade lite och gick sedan hem.
 
Jag började också känna av sömnbristen från natten innan och förskte bota den med kaffe.. Funkade inte. Så kvällen blev ganska lugn för min del. Lyckades läsa lite om empati, men avrundade dagen redan vid halv nio.
 
I morse var det väckning 05.24. Och iväg till arbetet. Har inte jobbat sen i februari, så det kändes lite ovant. Men jag klarade det relativt bra! Hade inte sönder något, tappade inte något viktigt, gjorde inte allt för mycket misstag, var bara lite långsam ibland. Men hej, det är jag van med att jag är..!
 
Jobbade till klockan 16 och gick sedan raka vägen till danskursen. Det var roligt att dansa idag. Fixar fortfarande inte riktigt stop-snurren, men jag var duktig på mycket annat. Tror att vi bara har en gång till innan sommarn.. eller två.. hoppas två! Vill inte att det ska ta slut riktigt än.. Vill lära mig lite till. Men kanske är det learning by doing som gäller nu..!
 
Dan var snäll och körde hem mig. Tusen tack, snälla Dan!
 
Nu är jag hemma. Och inser att klockan är mycket.. Snart dags att sova igen. Men borde plugga lite först. För knasig som jag är gick jag med på att jobba i morgon igen... Inte det smartaste beslutet kanske.. Nåja, ingen idé att gräma sig över det nu!
 
Fridas presenter..
 
Jag och Elin på en busshållplats kl.5 en lördagmorgon.
 
 
Umeå-syster och födelsedagsbarnet!

weekend..

0 Läs mer >>
Åkte till Gävle idag för att låna en bok från biblioteket. Det blev två böcker. Och sen passade jag på att umgås lite med Hannes också, och njuta av våren.
 
Mycket vatten i Gävle.
 
Hannes petar på vattnet. Det var kallt.
 
Träden står emot den hårda strömmen.
 
Sol och lite is.
 
Två änder ute på promenad.
 
Alldeles underbart...
 
Musicerande änglar.
 
Änglar.
 
Hittade min Egan-bok. Och en liten bonusbok.. 
 
Hemma i Gottsunda. Trött och i stort behov av kaffe.

En dag i Gävle

0 Läs mer >>
Kunde inte låta bli... Det var så varmt och mysigt ute tidigare idag.
 
Blommor.
 
Vårjacka. Check!

Mera vår...

0 Läs mer >>
Det blommar så vackert i Carolinabacken.
 
Snö som smälter och mycket regn resulterar i följande.
 
Tzatsikis uteservering ligger under vatten.
 
Mycket vatten.
 
Regnbåge över Gottsunda.

Vår i Uppsala

0 Läs mer >>
And she's back...
 
Sådär. Efter en lång dag i Stockholm så ligger jag nu i min säng och vilar min trötta kropp.
Känner mig mycket gladare nu, än vad jag gjorde i morse.
 
Tillbaka till helgen.
Jag och Frida skulle fira våra födelsedagar i lördags. Förberedelserna gick hyfsat. Två av tre tårtor blev ätliga. Eller alla tre var ätliga, men två var bjudbara. Frida stod för baket. Jag dekorerade en av tårtorna.
Några av de finaste valde att förgylla vår kväll. Vår yngsta gäst, Elsa, stod för underhållningen och härjade runt bland alla "vuxna". Det blev mycket skratt och spännande diskussioner. I början av kvällen hade vi huset full av killar, men det avrundade ganska tidigt och istället anlände tjejgänget. Och kvällen avslutades med soffhäng och tjejmys.
Det blev en riktigt skön kväll. Ganska enkelt och avslappnat; så som jag vill ha det.
 
 
I söndags var det dags att inleda "klackskor till kyrkan"-säsongen. Det gick bra, en stund.
Det var en trevlig gudstjänst, med barnkör och cheerleaders uppträdande. Action i kyrkan!
Efter mötet gick Frida, Gabbe och jag till Gränby centrum. Ja, vi gick. Och ja, jag hade klackskor på mig. Och ja, det gjorde ont. Och ja, jag gnällde. Lite. Filip joinade oss vid Gränby centrum och vi gick till food courten för att äta. Jag och Frida hade redan på morgonen bestämt att det skulle bli en tikka masala-lunch. Och så blev det.
Det var trevligt att umgås lite med Gabbe. Kan faktiskt inte komma ihåg när det hände senast.. Och självklart var det roligt att umgås med Frida och Filip också.
 
Efter maten körde Filip in oss till stan och jag och Frida bussade hem till Gottsunda. Jag hann komma in genom dörren, byta tröja, slänga ner mina dansskor i väskan och sen var det dags att ta bussen tillbaka in mot stan. Mina fötter var vid det här laget smärtsamt sönderpromenerade. Och dansen gick mindre bra. Vi skulle lära oss nått nytt och det gick inte alls för mig. Fick helt enkelt konstatera att denna träning inte var min träning. Och jag kämpade på så gott det gick. Det var den minst roliga dansträningen jag varit på hittills. Men hej, man kan inte altid vara på topp.

Dan var ialla fall så snäll att han körde hem mig efter träningen och jag var så snäll att jag bjöd in honom på ett glas fanta och lite godis. Vi satte och i vardagsrummet med Frida och funderade på lite allt möjligt. Avrundade kvällen med en liten svängom. Kändes bra med lite extra träning, men mina svullna fötter protesterade. Undersökte mina fötter lite mer noggrannt och såg att min ena lilltå hade fått en enorm blåsa. Blåsan var nästan lika stor som tån. Okej, det var en överdrift, men kanske som en tredje del av tån..
 
Det var min helg!
 
Blomman fick vi av Robin, Robin, Dan och Josua. Och tulpanerna av Elsa, Louise och Fredrik.
Lycka-bokstäverna är en födelsedagspresent från förra året.

the weekend.

0 Läs mer >>
Bah.. Jag ljög visst lite igår. Det blev ingen uppdatering. Det kommer det inte att bli nu heller. 
Nu blir det bara ett kort konsteterande om att jag lever. Vaknade i morse och kände mig mindre levande. Ville inte alls stiga upp ur sängen. Ogillar starkt sådana morgnar. Alltså inte det där "oj, jag är trött, vill sova lite längre", utan mer den där "åh nej, jag vill inte stiga upp, inte nu, inte nånsing! Låt mig ligga kvar här förevigt och gömma mig från verkligheten".. Men men, rise and shine!
 
Skulle egentligen ta 09.56 tåget till Stockholm och träffa Denise för en pluggdate. Men vi ändrade tiden till en timme senare, så därför fick jag nu några extra minuter över. 
 
Det är regnignt och grått ute. Jag känner mig också lite regning och grå. Men nu ska jag sluta gnälla. 
Det finns mycket att vara glad över också. T ex så köpte jag ett par nya jeans igår! 
 
Den 10 juni... det är mitt mål! En av mina klasskompisar berättade en gång om en av sin coping strategier. Situationen handlade då om en krossat hjärta, men strategin funkar för olika situationer. Hon berättade att när hon har det jobbigt, eller det händer något tråkigt och allt känns värdelöst, då väljer hon ett datum några veckor fram i tiden. Och så tänker hon: "när jag kommer dit, hur kommer det att kännas då? då kommer den här situationen inte att vara lika jobbigt." Och så fokuserar hon på den dagen! Bara hon når den dagen, så kommer hon att vara igenom. Sen kommer självklart nya utmaningar och besvärligheter, med det här som hon står i just nu, kommer iallafall att se lite annorlunda ut då. 10 juni är mitt datum!
 
Nu är det dags att vara flitig! I can do it!!
 
Dr Seuss.

98 and ¾ percent guar...

0 Läs mer >>
Åh, nej, vad är det som händer?! Jag har inte uppdaterat min blogg på hela helgen. Kanske betyder det att jag har så mycket roligt på gång att jag inte hinner blogga?!
Ja, det är precis så det är. Eller nästan.
Jag har haft mycket på schemat de senaste dagarna. Mycket roligt, men även en del mindre roligt.
 
Ska plugga lite nu, men senare idag ska jag berätta om helgens festligheter och kanske gnälla lite över mina krämpor. Min vänstra lilltå är dubbelt så stor idag, som den var igår morse. hahah.. 
 
Allt gott!

jag har inte slutat b...

0 Läs mer >>
Dagen har bestått av en lugn förmiddag. En extremt regnig promenad. Men väldigt underbar likväl! En lunchdate med Denise. Gardinshopping med systrar. Och ett Gränby-äventyr på jakt efter lite gädje. Ingen glädje hittades dock. Fick bara ont i fötterna och satt och kände mig liten och ensam på en busshållsplats vid Kvarntorget.
 
Behöver en ny vårjacka.
Och kanske en kram.
 
Saknar Carlos.
Har köra-bil-abstinens.
 
regn.

torsdag.

0 Läs mer >>
Klockan är bara nio och jag har redan krupit ner under täcket. Har egentligen en ganska lång lista över saker som jag eventuellt borde göra ikväll. Men den struntar jag i nu. Det räcker för idag.
 
Åkte till Stockholm idag och pluggade med Denise. Eller vi vad i Älvsjö, för att vara mer exakt. Tog pendeln dit och var framme kl.10.33. Vi bänkade oss på biblioteket och satt där och pluggade i 4½ timme. Vi var effektiva! Och pratade bara lite strunt.. Sen tog jag tåget hem. Signalfel mellan Knivsta och Uppsala gjorde att vi blev lite sena. Halv sex rusade jag in i lägenheten, och bytte snabbt om till träningskläder. Konstaterade att jag inte ätit något sen frukost och tryckte i mig några skinkskivor.. Sen iväg till gymmet på ett bodycombat pass. Funderade en stund på om det var dårskap att träna, utan att ha ätit på hela dagen. Men men.. Jag överlevde.
Har ni varit hemma en stund. Och ätit. Och mår sådär mysigt bra.
 
Ska träffa Denise i morgon igen och plugga tillsammans. Vi är så mycket mer effektiva när vi ses än när vi pluggar var för sig.
 
Igår var det dags för lite dans också. Eller dansträning i alla fall. Blev kallad Linnea. Nästan rätt. Blev också kallad svettig ("oj, va svettig du är..!"). Helt rätt, men kanske inte det man vill höra.. Träffade också en danspartner som jag inte träffat på några veckor. Fick bara dansa med honom en kort stund och det var lite tråkigt. Men det var lite mysigt när våra lärare hojtade "byte", och vi bytte partners och den här killen suckar ett ärligt "neeej..", när han inte fick dansa med mig mera. Sånt gillar jag! Hoppas att han kommer på dansträningen söndag, så får vi ta en favorit i repris!
 
Nu vill jag bara sova. Alternativt läsa lite innan jag sover.
 
Är det bara jag som tycker att ordet "slultstation" är lite roligt, speciellt för de engelskspråkiga resenärerna?!
 

Slutstation.

0 Läs mer >>
 "Dear Lord, grant me the grace of wonder. Surprise me, amaze me, awe me in every crevice of Your universe. Each day enrapture me with Your marvelous things without number. I do not ask to see the reason for it all; I ask only to share the wonder of it all."
Joshua Abraham Heschel
 
 
 
 
 

the grace of wonder

0 Läs mer >>
Systrarna försåg mig med presenter. Frida förgyllde också mina väggar med fina bilder av personer, som får mitt hjärta att bli alldeles varmt och gosigt. Familjen smsade och ringde. Vänner smsade och skickade facebook-hälsningar. Jag är lycklig! ♥
 

twenty eight

0 Läs mer >>
För nån vecka sedan fick jag ett boktips av "that guy in Japan". Boken var The Raggamuffin Gospel av Brennan Manning. Har kommit halvvägs genom boken nu och konstaterade idag att jag tror herr Manning skrev boken för mig. Den är äkta och ärlig och rakt på sak! En mer utförlig recension kommer kanske när jag är klar. Eller ialla fall någon mer reaktion på den.
 
I går dog Brennan Manning. 78 år gammal. Tror det är fest i himlen nu.
 
"Don't let the cover fool you: This is a dangerous book. It will shake you to your core and shuffle every idea you've neatly arranged in your brain. As for me, I welcomed the intrusion." Michael W. Smith
 

the Raggamuffin Gospe...

0 Läs mer >>
Hur gick det här till? Vad var det som hände?
Om två dagar fyller jag 28. Känner mig inte en dag äldre än 21.
Helt sjukt. Kan inte förstå det riktigt.
Har en hat/kärlek-inställning till födelsedagar. Är fortfarande barnsligt förtjust i att få presenter och bli uppvaktad och få en massa grattis-hälsningar och annat som fyller på min kärleks tank. Men en del av mig brukar också bli sugen på att springa och gömma mig när det drar ihop sig till födelsedag. Och det är väl lite så jag känner nu. Önskar att jag kunde hoppa in i en bil och bara köra. Men bilen står på Åland och jag sitter här i mitt rum. Och min födelsedag är om två dagar. 
 
Ännu ett år har gått. Mycket har hänt under det senaste året, men mycket är detsamma. 
 
 
Igår på eftermiddagen kom Hannes hit från Gävle. Vi fredagsmyste med tacomiddag och chokladbollar och kaffe. Kvällen fortsatte sen med film (Guldkompassen) och lite godis och chips. Avslutade aftonen med en massa prat. Men sen blev jag så trött och för att undvika att jag skulle börja prata en massa dumheter, som resultat av trötthet, så avrundade vi kvällen.
 
Steg sen upp i ganska god tid idag och förberedde en rejäl frukost åt mig och min gäst. Vanligtvis är jag inte så förtjust i att äta frukost, men när man har gäster är det lite mysigare. Under hela förmiddagen tog vi det ganska lugnt. Jag och Hannes placerade oss i varsin soffa och språkade om allt mellan himmel och jord. När klockan blev halv två, bussade vi in till stationen och Hannes tog tåget hemåt. 
 
Roligt med vänner som hälsar på. 
Mindre roligt med tidigare forskning om empati bland socialarbetare. Som jag borde läsa om.
 
I morgon kommer Frida hem. 
Och jag ska njuta av min sista dag som 27-åring.
Oh dear... 
 
Mike sjunger om hur det känns att vara 27 år.

Twenty seven.

0 Läs mer >>
I söndags när vi kom hem från grabbarnas möttes vi av en brinnande bil. Den stod på parkeringen, utanför vår lägenhet och brann. Jag gisssade att någon redan hade ringt in det, men ringde ändå 112, för säkerhets skull. Tanten jag pratade med informerade mig om att brandmännen redan var på väg. Och en halv minut efter att jag avslutat samtalen rullade en brandbil in på gatan.
 
Jag och Frida avlägsnade oss från platsen. Det fanns inget vi kunde göra. Och vi hade inte sett något heller, som kunde vara till intresse för polisen.
 
Konstaterade i alla fall att jag var glad att "min" bil står på mammas parkering på Åland för tillfället. Det är faktiskt ganska skönt att vara bilfri. Lite mindre att tänka på, och oroa sig för. Lite mer bussande blir det förstås. Men kollektivtrafiken är bra den också. Bra för miljön och bra plats för filosofiska funderingar.
 
Före.
 
Efter.

Livet utan bil