0 Läs mer >>
Morr...Satt och skrev ett nytt blogginlägg i ungefär en halvtimme. Men tryckte fel nånstans, så nu försvann det.. Dumt. Det var bra. Får skriva om det. Snart. Sen. Men nu ska jag hjälpa Frida med mat.
I'll be back!
 
Bild från igår. Hittas också på instagram och facebook. Insåg idag att jag är osminkad på den här bilden. Helt sjukt att jag delar den så frimodigt, trots det. Jag som är beroende av mascara...
 
 

dumt...

0 Läs mer >>
Mamma kom till Uppsala igår. Jag skyndade iväg och hämtade henne direkt från mitt body combat pass. Hon hade med sig en massa godis. Vad är det med påsk och godis?
 
Idag har vi varit på stan hela dagen. Frida ska till Holland om några veckor på ett dop och hon behövde köpa något nytt till det. Jag var på jakt efter örhängen som ser ut som knappar. Hitttade inga som föll mig i smaken. Men köpte istället 10 pars strumpor i olika färger och 3 par trosor, också de färgranna och fina. Så nu kan jag känna mig lite fräsh och fin ialla fall. Kan fira påskhelgen i ljusblå trosor och ljusgula strumpor.. Har säkert på mig annat också. Naket är inte riktigt min stil.
 
Känslan idag har pendlat mellan eufori* och ångest*. Eufori över att livet är så underbart och solen sken och det var vår i luften. Ångest över att jag inte pluggade, och jag borde verkligen plugga. Ska försöka vara duktig i morgon. Mamma försökte övertyga mig om att det är okej att ta lite ledigt från pluggande under påskhelgen. Kanske är det sant. Men jag vet att jag kommer att vara så fruktansvärt ledsen på mig sjävl på måndag om jag itne har pluggat nått alls i helgen. Bättre att göra lite nu och ha mindre att göra sen. Och försöka att inte vänta med allt till sista stund.
 
Påskgodis.

Skärtorsdag

0 Läs mer >>
Kan konstatera att mina blogginlägg inte varierar så mycket i innehåll. Det är solskenspromenader, lindy hop och gym, en massa pluggande och lite Passenger. Men det är ungefär det som händer i mitt liv just nu. Träffar ganska lite folk också. Eller ja, jag träffar massa folk när jag dansar, men vi umgås inte sådär aktivt, utan vi håller mest bara om varandra lite och försöker att inte trampa på varandras fötter. 
 
En av killarna i min dansgrupp (eller ja, flera kanske, men nu tänker jag på en speciell) är riktigt bra att dansa. Och det är så roligt att dansa med honom. Ibland blir jag förvirrad och trampar fel och kommer i otakt och suckar högt eller skrattar. Men han är duktig på att föra och det är, för det mesta, lätt att följa honom och det är då som jag känner "fy, vad det här är roligt!". I söndags när vi dansade visste jag stundtals inte alls vad han höll på med, men jag försökte följde med i svängarna och det gick bra. Tror han gillar att dansa med mig också. Det är ialla fall vad jag intalar mig själv. Jag tror faktiskt att alla tycker om att dansa med mig. Eller ja, nästan alla. Är lite osäker på vad en av killarna tycker...
 
Idag är det soligt igen. Jag har en hemtenta och en hel hög med annat plugg att ta itu med. Men jag funderar på att ta en promenad nu först. Eller så kikar jag lite på hemtentan först och går ut sen.. Okej, jag har inte bestämt mig.
 
Ikväll kommer mamma hit. Hon ska tydligen vara här hela påskhelgen. Jag ska försöka kombinera familjeumgänge och påskfirande med pluggande. Ska träffa vår handledare för första gången nästa vecka, ska också ha klart vår researchplan för c-uppsatsen, och så är det salstenta och hemtenta. Varför har man både salstenta och hemtenta i samma kurs? 
 
 

it's my life

0 Läs mer >>
Tänkte uppdatera bloggen innan natten. Men min fantastiska dator bestämde dig för att ta natt lite innan mig. Så nu blir det blogginlägg via iphonen istället. Inte lika smidigt, men låt gå!
 
Min pluggdag blev ganska lyckad. Började plugga i tid, nästan. Sen fikapaus och plugg igen. Lunchpaus och telefonsamtal med lillasyster Elin. Sen plugga igen. Men då kändes det lite tungt. Vid 14.30 vilade jag ögonen en liten stund. Den lilla stunden kunde ha blivit en lång stund. Men då, med ett litet "blonk"-ljud klampade en främling in i mitt liv. Efter det blev det inte så mycket mer pluggande. Istället satt jag och diskuterade musik och annat som gör en glad med denna främling i flera timmar. Märklig upplevelse må jag säga! Och tummen upp för den moderna teknologin och Facebook! 
 
När det blev natt i Japan var det dags för mig att traska iväg till gymmet. Bodycombat på schemat. Men tydligen satt alla andra hemma och åt chips i soffan. För jag var den enda som var fit for fight. Blev en märklig upplevelse även det. En privat body combat session. Så kan det gå. Men jag röjde på och såg till att ge mina små demoner en rejäl omgång. 
 
 
Nu är jag sjukt trött. Både i kropp och knopp.
Sov gott, alla underbara!

Märkligheter

0 Läs mer >>
I ett försök att undvika pluggångesten, och för att helt enkelt få något gjort, har jag lagt upp ett schema för dagen. Ett schema som i stort sett består av en massa plugg, med lite pauser för mat och internetsurfande och sånt.
Väckning redan kl.7.15. Så långt gick det bra!
Börja plugga 8.35. Hade redan hunnit få iväg ett skolrelaterat mejl + sms innan det. Har nu skrivit en lista på vad jag ska/kan göra idag. Och ska nu börja läsa.
Att jag uppdaterar min blogg nu är inte helt okej. Borde vänta till fikapausen. Men men.. Låt gå!
 
Wish me luck!
 
 
 

Plugga!

0 Läs mer >>
Tar djupa andetag för att bli av med klumpen i magen; idag gör pluggångesten sig påmind. C-uppsats och salstenta. Försöker påminna mig själv om att det här är något som jag velat plugga sedan jag gick ut gymasiet, och nu är jag så nära min examen. Om 10 månader är jag klar.
 

Djupa andetag.

0 Läs mer >>
Kom på mig själv med att surfa runt och titta på brudklänningar. Fina saker, men absolut inget som är aktuellt för mig just nu. Hur tragiskt är inte det föresten?! Sitta hemma en lördagkväll och googla brudklänningar. Skärpning!
 
Jag och Frida var ut på en två timmar lång promenad idag i solen. Helt underbart!
 
Följde gula stigen genom skogen.
Ger ner till Skarholmen och tittade på vattnet. Eller isen..
Om några månader kommer det att vara massa båtar här.
Och där nere ligger bandstranden.
 
Äntligen hemma. Värmer gulaschsoppa och Kalle håller mig sällskap.

lördag.

0 Läs mer >>
• Alltså man skulle ha en tvättmaskin i lägenheten. Missade att Caroline och Frida hade bokat tvättid till idag, när jag var i skolan. Så nu har jag en massa smutsiga kläder. Och systrarna bokade ny tvättid först på torsdag. Kommer inte att överleva veckan. Eller ja, överleva, men hur fräscht är det att gå runt i svettiga kläder?! Försökte gå till tvättstugan och kolla om det fanns något tidigt morgonpass ledigt, eller sent kväll nu i helgen. Men nej, första lediga var på måndag. Så nu blir det handtvätt. Störande när man har minne som en guldfisk. En tvättmaskin hemma vore inte helt fel.
  
• Har ni någonsin drabbats av en akut längtan efter att bara springa?! Det hände mig idag. Efter mitt besök i tvättstugan skulle jag gå till Ica och inhandla lite föda. Jag gick och lyssnade på musik och låten var så bra och kvällen var så fin och det var bara sådär underbart fantastiskt. Så jag började springa. Medan Passenger sjöng i mina öron: "I don't know where I'm running, but I know how to run, 'cause running's the thing I've always done. I don't know what I'm doing, but I know what I've done. I'm a hungry heart. A loaded gun. 27 years, 27 years now. The only thing I know: I know that I don't know how to please everybody all of the time, 'cause everybody always changing their minds." Jag gjorde ingen Forest Gump och sprang och sprang och sprang. Utan jag stannade när jag kom till Ica.
 
• Såg en massa fina blommor på Ica. Önskade att jag hade nån att köpa blommor till!
 
 
• På väg hem från Ica kikade jag upp mot himlen. Månen lyste klart och det var stjärnklar himmel. Och jag tänkte att det skulle vara trevligt att ha någon att ringa till och säga: "Ta med dig en filt och kom ut! Vi går ner till gipen och ser på stjärnor!" Det fick mig att tänka på en kväll på praktiken när jag och Jonte gick ut på en kvällspromenad på den hälsingländska landsbygden. Långt borta från städer och upplysta reklamskyltar. Himlen var så full av stjärnor att jag blev alldeles tagen. När vi återvände från promenaden la vi oss raklånga på gräsmattan. Det här var i oktober, tror jag, och det var lite kallt. Men det var det värt. Där låg vi, två socionomstudenter, och funderande på meningen med livet, på universums storhet och vår litenhet, och på kärleken. 
 
Det är de små stunderna av lycka som gör livet värt att leva! 
 
 

Tankar en fredagkväll...

0 Läs mer >>
Koreografin i lindy hop, body combat och zumba är inte riktigt de samma.
 

Dagens konstaterande:

0 Läs mer >>
Igår kväll gjorde jag debut på dansgolvet på Swingkattens socialdans.
 
Började kvällen redan klockan 18 med lite träning på Vaksalaskolan, för att komma igång. Och när vi var klara där gick jag och Dan vidare till Smålands nation för att spana in Cat's corner. Träffade lite andra nybörjare och socialiserade lite innan vi vågade oss ut på dansgolvet. Dansade mest med Dan, men blev även uppbjuden av en lite mer van dansare. I början av kvällen var de flesta på dansgolvet nybörjare, men allt eftersom droppade det in fler duktigare dansare. Och det var en fröjd för ögat att bara sitta och titta på dem när de röjde runt på dansgolvet. Insåg där och då att jag har lite kvar att lära..! Satt och pratade med en kille som också börjat dansa den här terminen, men i en annan grupp än jag, och han berättade att hans dansinstruktör "bara" dansat i 2 år. Vilket ändå ingav oss ett visst mått av hopp! 
Längtar redan till nästa träningstillfälle på söndag.
 
 

Just dance..!

0 Läs mer >>
I've got open eyes and an open door. But I don't know what I'm searching for.
I should know by now.
See, I've got a big old heart this I know for sure. But I don't know what to use it for.
I should know by now.
You see I wait in line so I can wait some more, 'til I can't remember what I came here for.
But I can't leave now. 'Cause I have a light that shines and a love so pure,
but i don't know what my love is for. I should know by now.
 
It's hard to find a reason when all you have is doubt.
Hard to see inside yourself when you can't see your way out.
Hard to find the answer when the question won't come out.
 
Everyone's filling me up with noise. I don't know what they're talking about.
See, all I need is a whisper in a world that only shouts.
 
Whisper by Mike Rosenberg
 
Hjärtformad sten som jag fick av Sebbe och Oscar när vi var i Georgien 2007.

Whisper

0 Läs mer >>
 
Min dag började i denna vackra byggnad. Det är något speciellt med gamla kyrkor. Kanske borde man vara cyniska och kritisk och konstatera att det finns mycket guldigt i kyrkan, som man skulle kunna använda till något mer produktivt. Och predikostolen är upphöjd, som om prästen var närmare Gud än vad folket är. Och byggnaden är stor och kall och ser nästan lite läskig ut från utsidan. Men när jag satt där i morse så var det inte det jag tänkte på. Istället fylldes jag med en underbar frid i hjärtat. Och jag tänkte på hur många andra människor som suttit i den bänk där jag satt. Lika förvirrade och vilsna. Sökande. Längtande.
Och jag kände mig inte så ensam.

bara i dig har min sj...

0 Läs mer >>
Saknar utsikten från mitt fönster i Älgered, där jag gjorde min praktik i höstas.
 
Gottsunda utanför mitt fönster.
 
Älgered från "mitt" fönster.

View from my window

0 Läs mer >>
Solig skogspromenad i torsdags. Det är vår i luften!
Jag vet att det blir ganska mycket promenadbilder i mina blogginlägg nu, men jag blir så glad av sol och vår och klarblå himmel.
 
Snön smälter.
 
Kändes som om man stigit in i Sagan om Ringen-skog för en stund.
 
Titta! Ingen snö!

Skogspromenad

0 Läs mer >>
"i’m just living the life i want to, aren’t you?" - Stu Larsen

life.

0 Läs mer >>
Ensam hemma. Lyxigt värre!
Caroline jobbar, Frida är vid kyrkan och hjälper till med vad som behöver hjälpas till med, och för två timmar sen så körde jag mamma och E-K till Viking Line bussen. De har varit på Gran Canaria en vecka och kom tillbaka till Norden i går kväll. Jag var snäll och hämtade dem på Arlanda. Och så övernattade de här hos oss i Gottsunda i natt. Men nu är de på väg hem till Åland.
 
Själv ska jag försöka få i mig lite mat nu. Och plugga. Kvällens torsdagskul borde också planeras och förberedas. Och en solskenspromenad skulle inte heller sitta helt fel..
 
Kan man luncha ute på balkongen när det är -7° ute? Antagligen inte. Men det skulle vara mysigt.
 
Så glad blir man när man är ensam hemma!

torsdag.