1 Läs mer >>
The girls taking pictures of themselves all night.
And they stick them up on every social media site,
to prove to themselves they've had the time of their life.
It's a sad old world.
 
And males chase tales 'round beauty queens.
Like Japanese around a karaoke machine.
We've all got tattoos but we don't know what they mean.
It's a sad life.
 
Nothing ever changes, but everything will.
We're just a little older, with a little less time to kill.
We spend all our life running, but we're standing still.
 
We've been dying since the day we were born.
 
Sad old fucking life by Passenger
 
 

life.

1 Läs mer >>
I'm alive!
 
En av mina vänner har roat sig med att slänga ut några stora frågor på facebook. Igår frågade han: What is love? Självklart var någon tvungen att svara "baby, don't hurt me. don't hurt me no more..". Men frågan var ärlig och jag har funderat på det hela gårdagen och idag, medan jag jobbade. Idag hade han postat en ny fråga: What scares you? Även den frågan har snurrat i mitt huvud idag när jag diskade.
 
Det är intressant att klura på, vad är egentligen kärlek? Och vad skrämmer en?
Jag har inte riktigt kommit fram till något svar än. Eller ja, ett svar gav jag min vän. Men jag vet inte om det var mitt slutgiltiga svar.
 
Letade igenom några bilder som jag hade på telefonen och försökte sammanfatta "what is love?" med bilder.
 
Kommer att tänka på en rad ur en Bruce Springsteen låt; "I love you with all the madness in my soul". Många människor saknas i mitt collage.. men jag ville fånga en känsla, mer än bara visa bilder på de jag älskar!
 
Europa konferensen är i full gång i kyrkan. Jag har inte varit så aktiv än. Jag var där i måndags och tisdags och hjälpte till med lördagskulbarnen. Men sen dök Hollands gästerna upp i tisdags och sen har jag jobbat både i går och idag. Ska jobba i morgon också, men efter jobbet imorgon blir det konferens hela helgen. Hoppas jag hinner träffa lite vänner och bekanta, och gå på några möten.

what is love?

1 Läs mer >>
Stu Larsen (Australien) och Natsuki Kurais (Japan) EP med fem låtar finns nu på itunes.
Köp den!
 
Stu är för tillfället på turné med Passenger i USA. Just nu borde de vara i San Diego.
I september återvänder Stu till Europa och tar då med sig Natsuki. Tyvärr kommer de inte att spela i Sverige, så om man vill se dem får man söka sig söder ut. Till Köpenhamn t ex..
 

Bäst musik just nu...

1 Läs mer >>
Jag blir så förvirrad när jag jobbar. Blandar ihop dagarna.. Det finns liksom inte vardagar och helger, utan mer lediga dagar och jobbdagar. Den här helgen har varit en jobbhelg. Inte mycket att säga om det. Det är som det är. Det funkar.
 
Jobb..
 
Kom hem. Åt en god wok som Frida slängde ihop. Drack en kopp kaffe och åt ett wienerbröd. Och kom sen på den brillianta idén att tappa upp ett bad åt mig.. Tog med mig en bok, något drickbart och Stu Larsen-musik, tände några ljus och sen låg jag där och njöt i säkert en timme. Känner mig sådär mysigt mör i kroppen nu.
 
söndagsmys..
 
Tror jag ska ta natt snart. Blev en kort natt föregående natt. Somnade vid halv tolv, vaknade av att Hannes ringde vid klockan tolv. Han hade nämligen funderat på att komma hit och övernatta efter ett bröllop som han var på.. Han ringde och berättade att han tänkte köra hemåt, men frågade om han kunde komma förbi en stund. Jag var så trött så jag sa nej.. Kände efteråt att jag kanske skulle ha kunnat säga ja. Men det kommer fler tilfällen.. Somnade sedan och sov i fyra timmar. Vaknade vid klockan fyra, kanske pga att min telefon bloinkade till.. eller av nån annan anledning.. lyckades dock somna om efter några minuter. Och vaknade sedan vid klockan kvart över fem när mitt alarm satte igång..
 
I morgon blir det lite sovmorgon ialla fall.. ska försöka ta mig upp vid sju-tiden. Ska lördagskul-jobba på Europakonferensen. Känns faktiskt lite spännande att ta på sig den blå skjortan igen efter en sån lång tid!

jobb och mys och sömn...

1 Läs mer >>
 

* * * *

1 Läs mer >>
 Vilken bild har vi egentligen av oss själva? Och vad är det andra människor ser när de tittar på oss?
 
Igår satt jag i Denise' soffa och pratade strunt, medan hon diskade. Vi pratade om familj och barndom. Och jag slängde ur mig något om att alla mina systrar var smala och jag var tjockisen. Denise vänder sig om och tittar på mig med stora ögon och utbrister: Har du varit tjock?!
 
För några sekunder trodde jag att hon skojade. Det ser väl varenda människa att jag fortfarande är tjock. Sen insåg jag att den bild jag har av mig själv, är kanske inte den samma som andra ser. 
 
* * * * *
 
Idag blir det shopping med mamma i Stockholm. Jag behöver en klänning till Malin och Andreas bröllop. Lord, have mercy... 
 

bilden av oss själva

1 Läs mer >>
Dagens finaste kommentar: "Don't hide... Be brave."
 
 
 
Dagens finaste låt: 
 

0 Läs mer >>
 
One of those days.. 
Städar rummet och lyssnar på Bruce Springsteen.
När det är kaos inne i mig, hjälper det ibland om jag får lite ordning på saker runt omkring mig.
Och Bruce.. ja. Bruce förstår alltid hur man känner.
 
 

lost in the flood..

2 Läs mer >>
VARNING FÖR MYCKET MIKE! ♥
 
Throwback Sunday! Vi vrider tillbaka tiden till måndagen den 24 juni.
 
Redan på söndag eftermiddag/kväll hade Passenger skrivit på sin facebook att han tänkte spela lite nånstans i Stockholm runt lunchtid på måndagen och att vi skulle hålla utkik efter var och när om vi ville komma förbi. Jag höll på att explodera av förväntan. Åkte in till Stockholm redan till halv elva tiden, för att vara säker att jag var på rätt plats. När jag stod på Pressbyrån en stund senare och köpte nått att dricka meddelade Passenger att det skulle bli klockan tolv i Kungsträdgården. Så jag skyndade mig ditåt. Var 45 minuter tidig, men who cares? Spatserade runt en stund och väntade och väntade. Såg några andra tjejer som också rörde sig runt och jag anade att de också spanade efter honom. Jag var lite sugen på att börja prata med någon av dem. Men jag var så himla nervös, så jag hade svårt att koncentrera mig på nått annat än att andas..
 
Och så helt plötsligt, så kom han gående där med sin gitarr, som om det var det mest naturliga i hela världen.
 
 
Vad gör man? Jag skyndade mig fram till honom. Hojtade glatt: "Mike!! Welcome to Sweden!". Slängde fram min hand för att presentera mig och där tog min smidighet slut, om jag nu någonsin hade haft någon,  och min starstruckness tog över och jag flummade fram "Ellinor..that's my name.. hi..". Mike var i alla fall snäll och hälsade glatt och funderade lite vart han skulle ställa sig. Han pratade lite med sitt folk, han hade 4 personer med sig. Och jag backade respektfull. En tjej gled upp vid min sida, Jenny. Hon var lika exalterad som jag. Mike och gänget bestämde att han skulle ställa sig nedanför scenen i Kungsträdgården och vi fick placera oss på några bänkar framför honom. Klockan var kvart i tolv och det var inte så mycket folk på plats. Kanske runt tio personer. En svensk tjej som hörde till "hans folk" ringde nån och bad dem komma ner.. Hon var nog lite nervös att ingen skulle dyka upp. Och visst var det tråkigt om inte fler skulle komma, men jag var samtidigt säker på att så fort Mike börjar sjunga så skulle folk samlas. 
 
Where to play?
 
 team work..
 
Getting ready to play..
 
Jag och Jenny satt och småpratade. Det visade sig att vi hade en gemensam vän, nämligen Lisa från Holland. Jag passade också på att prata lite med Mike. Men jag ville inte störa honom allt för mycket när han höll på att göra i ordning och stämde sin gitarr. Frågade ialla fall vart Stu höll hus och Mike berättade att han hade fått problem med sitt visum inför USA/Kanada turnén, och han hade därför blivit tvungen att åka till London och fixa lite grejer. Jag berättade också att that guy in Japan fyllde år dagen efter och frågade om Mike kunde tänka sig att skicka en hälsning till honom sen efter spelningen. Och det lovade han att han kunde göra. Jag satt mest bara där och kunde inte fatta att jag äntligen fick träffa honom. Det var så surreal. Och han var så naturlig. Nån sprang iväg och köpte en expresso åt honom, han soundcheckade lite och spelade Caravan. Frågade mig och Jenny om det lät bra och vi nickade, log och visade tummen upp. Mike ursäktade sig sedan och sa att han kommer tillbaka om några minuter. Han tog sin gitarr och gick och sjöng upp lite en bit bort. 
 
Det hade samlats lite mera folk nu. Och Jennys kompis Sandra hade också gjort oss sällskap på fösta parkett. Hon skulle vara tvungen att skynda iväg till jobbet strax efter spelningen och satt och mumsade i sig en sallad. 
 
Och sen blev klockan tolv och Mike körde igång. Fråga mig inte vilka låtar han spelade.. Jag var lite för starstruck för att komma ihåg det. Det var en tjej som kom fram till mig strax efteråt och frågade vilka låtar han spelat i början, och till och med då kunde jag inte komma ihåg det.. Men har spelade ialla fall tre helt nya låtar som han skrivit veckan innan. Och han var som han alltid är; rolig, charmig, väldigt ödmjuk och genuin. Han skämtade om hur artiga svenskarna är, berättade om hur polisen kom och körde bort honom förra sommaren när han spelade i Stockholm, men den här gången hade han tillstånd, frågade om det var okej att säga "shit" i Sverige och sparkade av sig sina skor och stod och spelade barfota. 
 
 
 
utan skor och solglasögon.
 
Han frågade om någon hade någon önskelåt. Utan att tänka efter slängde jag ur mig "Last unicorn", en annan tjej sa "I hate". Och han nickade och spelade först Last unicorn och sen I hate. Känns nästan som om jag kan säga att han spelade Last unicorn för mig.. eller hur?! 
 
Inför den sista låten, Holes, bad han oss att stiga upp och komma lite närmare. En sån inbjudan tackar man inte nej till. 
 
I took a picture of the guy on stage..
 
 and I guess, he took a picture of me singing Holes. Picture from sonymusicsweden's instagram.
 
Not a big crowd but, we had a great time! Photo from DaanGrasveld's twitter. 
 
Spelningen tog slut och Mike uppmuntrade oss att, istället för att ge pengar till honom, ge pengar till nån annan som vi träffade på under dagen, en gatumusikant eller tiggare eller någon annan som såg ut att behöva vår hjälp. Han uppmuntrade oss också att dela allt vi spelat in på våra telefoner på youtube. 
 
Han stannade sedan kvar och började signera en massa kort och ta bilder tillsammans med alla som ville. Jenny och Sandra trängde sig fram, eftersom Sandra måste iväg till jobbet. Jag stod lungt och väntade. Jag ville ha lite quality time med karln och tänkte låta de andra härja klart först..
 
Surrounded by people.
 
Och sen var blev det min tur då.. Jag visade honom skylten som jag gjort åt that guy in Japan. Mike fick sig ett gott skratt och blev imponerad av klistermärket som Mikey gjort. Jag frågde om han kunde skicka en hälsning om jag filmade, och det ställde han upp på. Även om det var lite förvirrat, skulle jag filma eller fota?! Efteråt bad jag honom signera skylten, eftersom jag hade tänkt skicka den till Japan. Samtidigt som jag frågade det, frågade Mike om han fick behålla skylten. En till förvirrad situation, där jag sa att han sboslut fick ta den, men han sa nej, men om jag skulle skicka den till Mikey så kunde han absolut signera den.. Sen frågade jag om jag fick ta en bild med honom. Dan ställde upp som fotograf. Tog mig också friheten att be om en kram, och det fick jag också. Efter kramen och allt skojande såg Mike lite mer allvarligt på mig, nickade mot skylten och sa "that's very sweet of you.. doing that.. thank you.". Kärlek, bara kärlek. Innan jag lämnade honom hann jag också nämna ett tea party som vi, dvs jag, Mikey, Rana och Lisa, planerat i Japan till våren, där han är hedersgäst. En helt galen idé som vi hittade på en söndageftermiddag när vi hade för lite att göra.. Han skrattade och kommenterade något om "the whole gang.. I wouldn't want to miss that..!"
 
 
Jag kunde inte bara gå därifrån sen. Utan satte mig ner med Jenny och såg på när Mike skrev några sista autografer och plockade ihop sina grejer. En tjej kom och satte sig med oss. Hon hade vaknat så sen, så hon hade kommit ner till Kungsträdgården i sitt pyjamaslinne.. Och hon tyckte jag var hard core som kom "hela vägen" från Uppsala. Jag pratade lite med Dan också om morgondagens Allsång på Skansen och om att de skulle åka vidare till Norge sen. 
 
Medan sedan Mikes folk gick åt ett håll, gick Mike iväg för att äta lunch med en väninna och en bebis. Och jag och Jenny satte punkt för den här dagens Passenger äventyr. Vi gjorde sällskap en bit på vägen och funderade om vi kanske skulle träffas på Allsång på Skansen dagen därpå. Det visade sig sedan att hon inte kunde komma, men vi ses säkert på Passenger konserten i Stockholm i Oktober. 
 
Jag var så lycklig på tåget hem den eftermiddagen! Ler fortfarande som en idiot bara jag tänker på den där dagen. Och det bästa av allt.. Jag fick träffa Mike dagen därpå också..!! 
Och videohälsningen till Mikey blev en perfekt present och väldigt uppskattad! Mission accomplished! 
 
Filmade de tre nya låtarna och la ut dem på youtube (Mike sa att vi skulle göra det, så jag har hans välsignelse!), och här har ni en av dem, "Scare away the dark":
  

Passenger in Stockhol...

0 Läs mer >>
Ha en bra söndag, alla underbara!
Var snälla med varandra!
 
(Om ni letar efter bilden på min mage, så får ni scrolla ner två inlägg..)
 
Bild från förra sommaren (?) som lillasyster Elin tog när vi turistade i Botaniska trädgården här i Uppsala.
 

söndag

0 Läs mer >>
Om man ser på min lediga lördag, så skulle man kunna tycka att den verkar tråkig. Hur kul är det att vara hemma hela dagen och sen spendera kvällen framför datorn? Men det har inte varit det minsta tråkigt! Försökte skicka iväg ett shout out på facebook och fråga om nått hände i Uppsala i helgen, men jag fick inget svar. Och sen kom jag inte på vilka vänner jag skulle kunna ringa till och fråga om vi ska hitta på nått. Folk är ute och reser till höger och vänster och jag vet inte ens vem som är kvar i stan. Så det blev en kväll framför datorn, och närmare bestämt en kväll med Lisa, från Holland, och Elin, på Åland. 
 
Visst föredrar jag att träffa människor ansikte mot ansikte, men att sitta i sin del av världen och prata i timmar med någon annan i en annan del av världen är ganska roligt det också. Ikväll har jag hunnit diskutera tatueringar, Passenger, bloggar, jobb, hur idiotiska folk som stjäl andras saker är, musik, hur kallt det kan vara i Stockholm i februari, livet och kärlek. 
 
Under de senaste månaderna har jag blivit välsignad med så många underbara nya vänner. Och de förgyller mitt liv och får mig att känna mig som den rikaste människan i världen. Rana med sina galna idéer om vänskapsband, och Mikey som lovar att skicka sin alldeles nyskrivna barnbok till mig, och Lisa som ska hålla utkik efter biljetter till Passengers Norge-konsert åt mig. Och för att inte tala om Allie som skickar ackorden till låten 'Wild Mountain Thyme', så att jag ska kunna spela den på ukulele, ifall jag hade en.
 
Såhär mysigt kan man ha det en lördagskväll; Lisa dricker öl i vinglas och jag dricker iste med hjärtformade isbitar. Skål! 

Lördagkväll med vänne...

1 Läs mer >>
Var ute och sprang idag. Ensam, eftersom Frida är i Finland på bröllop i helgen. 
Frida och jag följer ett springschema som är baserat på minuter istället för km. Så dagens pass skulle vara 10 min spring, 2 min gå, 10 spring, 2 gå, 10 spring och 2 gå. Det blev inte riktigt så.. körde 10-2-10-2-8-7. Och svettigt var det. 26° i skuggan. Tungt var det också. Men nu efteråt, när jag är nyduschad och har landat i soffan känns det grymt! Jag förökte kolla hur långt jag sprungit och och det var ca 5 km. Känns så sjukt bra! 
 
Tur nog är det några veckor kvar till slutet av september, då jag ska ta mig runt 10km..
 
Vad är en träning, utan en liten "visa magen"-bild.. hahah.. håll till godo!

Run, run, run away, r...

0 Läs mer >>
Vaknade för en stund sen. Varför vakna klockan fem på sin första lediga dag på länge?
Hörde Frida gå ut genom dörren. Hon åker hem till Finland idag. Det blir bara ett kort besök över helgen, pga ett bröllop som hon ska på i Vasa. Jag borde börja fundera på min Finlands resa i augusti.. Vet inte hur länge jag kan stanna hemma. Brukar vara hemma ungefär en vecka, men nu har vi fortfarande den där dumma uppsatsen som spökar. Visserligen är det deadline den 21:a. Nåja, jag får fundera mera på det..
 
Kanske ska jag försöka blunda en stund till. Tror att mitt alarm ringer vid halv åtta.
 
 

tidig morgon..

0 Läs mer >>
Jaha... så lyckades man försova sig då.. Inte så att jag inte hinner till jobbet. Men så mycket att jag inte hinner gå till jobbet. Blir tvungen att ta buss igen. Idag är det vackert väder och en morgonpromenad skulle ha passat bra.
Nåväl.. nu är det för sent att stiga upp tidigt. 
 
Hoppas att resten av dagen blir bra! 
Ha en bra dag, ni också! 

ojdå...

2 Läs mer >>
Helgen på Pinkpop har influerat den här sommarens soundtrack. För visst åkte jag dit främst för att se Passenger, men vi fick med oss en del andra guldkorn också.

Det band som Frida kanske fastnat mest för efter festivalen, och som spelas dagligen här hemma är det tossiga grabbarna i Will and the People. Så här såg det ut när de spelade på Pinkpop.
 
Will and the People 
 
En annan favorit från helgen var självklart Green Day. De rockade loss och fick publiken att go crazy!
 
Green Day 
 
Nya bekantskaper för oss var Ben Howard och Tom Odell. Jag har hört något av dem innan. I alla fall av Ben. Men nu är även deras låtar bland de som spelas nästan dagligen här hemma.
 
Tom
 
Ben
 
Känner att jag inte kan avsluta detta inlägg utan att också dela en Passenger-låt från Pinkpop. Hela hans spelning finns att se på youtube, om någon är intresserad! Där kan man se mig i ca 1 sekund, eller min rygg, när jag sitter uppe på starka holländska axlar och viftar en skylt..
Mike hade haft mardrömmar inför att spela för en sån här stor publik, berättade han i en intervju. I don't know about you, men jag tycker han lyckades riktigt bra!
 
Mike. 

Musik från Pinkpop

0 Läs mer >>
Ja, jag gör ju inget annat än jobbar, så det är väl det jag får skriva om helt enkelt.. Hur tråkigt det än må vara!
 
Jag har nu jobbat fem dagar. I morgon blir det den sjätte. Och sen, äntligen, tre dagar ledig!
Slutade redan klockan fyra idag och det kändes också bra. Är fruktansvärt trött på att sluta halv sex.. 
Men annars går det bra. Måste bara gnälla lite av princip.
 
Så här har min dag sett ut.
 
Regnigt när jag vaknade, så det blev ingen morgonpromenad. Istället "lånade" jag en resa från Fridas busskort.. känns dumt att låna pengar av henne när jag vet att även hon är utan..
 
Sen var det dags att jobba.
 
Jag stod på "urplock" både på morgon- och eftermiddags disken. Det betyder att jag plockar ut matbrickor ur matvagnarna, tar bort locket som täcker tallriken, slänger skräp och låter sen brickan rulla iväg på bandet. På morgonen gick det trögt. Men på eftermiddagen var jag däremot väldigt effektiv!
 
Det här är dukningsrummet. Där inne är det ca 13°. Bilden är tagen utifrån, genom ett fönster, ifall någon har några kommentarer angående hygien och telefoner som smittobärare. På lunchen stod jag och delade efterrätt; morotskaka/kräm/diabeteskräm/soppa och så hjälpte jag även till och delade ut extra salt. På middagsbandet så delade jag varma grönsaker och sallad. 
 
Det är de här grejerna som ser till att maten blir varm. Här kopplas matvagnarna fast och så värms de i 45 minuter eller nått.. 
 
När dagen var över promenerade jag hemåt. Inget regn, men lite mulet och blåsigt. Ganska skönt promenadväder!
 
I morgon blir det en kortare dag igen; 7.45-16.15. 
 
Vaknade klockan fyra i morse.. what's up with that? Och det är inte första morgonen jag gör det heller. Brukar visserligen somna om. Men sen när alarmet ringer vid klockan fem är jag hur trött som helst. 

Jag brukar kolla min telefon det första jag gör när jag vaknar, och se om någon har velat mig nått under natten. När man har vänner på andra sidan jorden, är inte det något ovanligt. I morse möttes jag av en exalterad kille i Japan som hade roliga nördigheter att berätta, och så hade jag även fått dessa meddelanden.
 
Stu hade gillat en av mina bilder på instagram och på facebook hade Mike kommenterat på ett meddelande som jag också skrivit på. Han skrev: "you guys fill my heart with joy and put an enormous smile on my face . thanks for everything you do . i feel very lucky xxxxx".
 
Det, mina damer och herrar, är ett bra sätt att börja dagen! ♥

en dag på jobbet