0 Läs mer >>
Jag spenderade gårdagen i Gävle på biblioteket och fick en massa gjort. Tänk om man alltid var så flitig?! Kom iväg lite sen, men satt och jobbade från klockan 12 till klockan 17.30, med bara några korta pauser för toabesök och kaffeinköp. När klockan närmade sig halv sex gick jag och lånade några böcker och gick sedan mot tåget. Tog tåget till Uppsala och sen bussen hem. Var hemma i Gottsunda efter åtta.
 
När jag kom hem var Frida jättesugen på godis, och hon hade tydligen glömt bort vår "gåttis-fria"-vecka. Jag hade också glömt den och mumsade glatt i mig en Japp på tåget hem. Men Frida och jag bestämde ialla fall att vi skulle gå och köpa nått gott, så vi rusade iväg för att hinna till Ica innan de stängde. På Ica hittade Frida en trevlig bok på bokrean, sen och när vi var på väg för att plocka upp en juicekartong gick brandlarmet. Både jag och Frida suckade från djupet av våra hjärtan, men hade inget annat val än att lydigt gå ut.. utan godis. Med största sannolikhet var det även ett falskalarm, så det gjorde saken ännu mer tråkig. 
 
Frida och jag vägrade att känna oss besegrade. Jag föreslog att vi skulle gå till Lidl istället, som ligger på andra sidan parkeringen. Men där var det redan mörkt och stängt. Så vi hade helt enkelt inget annat val än att gå till OKQ8-macken, som ligger en lagom bra bit bort. Utbudet är kanske inte det största på macken, men ska man ha godis så ska man..! Vi köpte en påse godis, en pringlesburk och juice. Det visade sig att en kille jag känner jobbar på macken, så det var roligt att se honom också och säga hej! Sen gick vi hem. 
 
Vårt lilla godisäventyr som skulle ha gått på en kvart, tog en timme..
Men vi fick i alla fall en kvällspromenad, och där rök vår godisfria vecka.
 
 
En annan rolig sak som hände igår var attt min vänner Clare, från Brighton, UK och Annie, från Köln, Tyskland + hennes mamma var på en "Will and the People"-spelning i  Brighton. Jag hade sagt till Clare att om hon fick chansen, be om killarnas autograf till Frida! Och det hade hon tydligen fixat! Och inte bara det.. Eftersom jag hade berättat för Clare att Jim, som spelar keyboard m.m, är Fridas favorit, så hade hon lyckats få honom att vinka till kameran och säga "hi Frida!". Ett 6 sekunders videoklipp, men hur gulligt som helst! 
 
Will and the people; att hitta en vettig bild på dessa grabbar är inte det lättaste.. men här är de; Jim, Charlie och Jamie, med Will längst fram.
 
Här är Jim. Bilden är säkert några år gammal, men han är lika söt än. Frida har bra smak!

jakten på godis!

0 Läs mer >>
 
En roadtrip skulle vara trevligt! Saknar att ha en bil ibland. Men bara ibland. 
 
Min georgiska väninna, Manana, kontaktade mig på facebook idag. Hon frågade om jag hade några planer för sommaren eller om jag ville komma och hälsa på henne. Hon och hennes familj bor i huvudstaden, Tblisi. Men hon berättade att de har ett hus i Kobuleti (som ligger vid Svarta havet) också, och att vi kunde åka dit om jag ville. Hon försökte till och med muta mig genom att skicka en bild på en georgisk ostpaj som hon vet att jag älskar..
Som sagt, roligt men knepigt med vänner i andra länder! Skulle vara roligt att åka tillbaka och träffa henne. Det är snart 7 år sedan vi sågs.
 
Nu vill jag ha godis. Eller något annat gott. Men det går inte för Frida och jag har en "inget-gåttis"-vecka.. Dag 3 och jag klättrar på väggarna. Sa någon sockerberoende?! 
 
Ska försöka stiga upp tidigt i morgon och ta mig till Gävle. Behöver få tag på några biblioteketsböcker. Samtidigt hoppas jag också att inspirationen till att skriva klart hemtentorna ska komma över mig så fort jag sätter foten i biblioteket. Hoppas kan man alltid!
 
Lax! Det skulle vara gott.
Eller pizza.
Choklad.
Nej.

onsdagsflum..

0 Läs mer >>
Frida informerade mig igår att min födelsedagspresent är införskaffad: Paris, here we come! I april alltså.. Jag tycker alltid att det är så jobbigt att planera, speciellt eftersom jag inte riktigt vet hur våren ser ut, med kurser och C-uppsats opponering. Men vi är bara borta i några dagar, så jag håller tummarna för att det inte ska krocka med något annat viktigt.
 
Ska sätta mig ner och försöka se över sommaren också nångång. När jobba och när åka bort? Och åka vart? Ska försöka prioritera ett Finlandsbesök, som förhoppningsvis kan vara längre än en helg. Jag hade också funderat på att åka en sväng till Amsterdam, men just nu känns Skottland lite mer aktuellt.. Och Brighton till hösten kanske? Nu sitter jag bara och fantiserar..! Hahah.. Japan fanns väl med på min "bucket list" över 2014 också. Men det tror jag att jag stryker. Rana frågade mig igår om jag kunde komma till Arizona nästa vinter. Roligt, men knepigt, med vänner som är utspridda över hela världen.
 
Nog flummat nu.. Back to the course litterature.
Var faktiskt duktig idag och började plugga redan vid kl.10. I vanliga fall är jag ganska trög på morgnarna. Fast helt duktig var jag kanske inte, för planen var att jag skulle åka till Gävle och plugga. Men om jag är duktig här hemma idag, så gör det kanske inget att jag inte orkade åka.
 
Ps. Drömde föresten mardrömmar i natt om att jag flög till Slovakien(?) på ett nästan tomt plan, som skakade och där piloten varnade oss för att vi kanske inte skulle klara oss hela vägen fram.. Heh.. Så just nu känner jag mig faktiskt lite ambivalent inför att sätta mig i ett flygplan.
 

fly away...

0 Läs mer >>
Här sitter jag och försöker förklara 'participatory evaluation' och 'theory-based evaluation' i min hemtenta. Deadline på fredag, Önskar att jag hade ett skrivbord.
 
Jag förstår inte varför livet känns så segt. Det känns som om jag står på standby och väntar på att livet ska börja. Jaha, och när börjar det? När man är klar med utbildningen? När man gifter sig och får barn? När man hittat 'meningen' med sitt liv?!
Livet. Det är det här.
Och det är inget fel med mitt liv. (Förutom den där lilla parentesen som handlar om att jag aldrig verkar få klart min utbildning och att jag dessutom helst undviker att träffa människor.)
Nej, jag orkar inte klaga i ännu ett blogginlägg.. Och jag tror inte att nån vill läsa det heller. Har insett att fokuserade, målinriktade och passionerade människor är mycket mer attraktiva än tråkmånsar som bara gnäller.
 
Delar en låt med er istället. Dessa grabbar var förband åt Thirty seconds to Mars i lördags. De heter Twin Atlantic och kommer från Skottland.
 
Where's your passion? Where's your fire tonight?
 
Nu: Back to business = hemtentan!

istället för hemtenta...

0 Läs mer >>
Gårdagen blev ännu en segerdag! 
Såg hockey bronsmatchen mellan Finland och USA hemma hos Tommy i Stockholm. Jag var lite orolig inför matchen, men slutresultatet blev 0-5 till Finland! Yay..!
 
Lejonkungen Teemu Selänne med gänget.

Så fort matchen var över skyndade jag vidare mot Fryshuset för att se Thirty seconds to Mars. Lite tråkigt att gå ensam på konsert, men Frida kunde inte få ledigt från jobbet, så det blev så denna gång. Konserten var fantastisk! Jared är så sjukt passionerad och röjer på som en galning på scenen. Att han dessutom är en av världens snyggaste män gör inte saken sämre. (Någon föreslog att han skulle ta av sig sin tröja, men han valde att inte göra det för han var rädd för att ett gäng kvinnor skulle bli gravida..! Boom pregnant! Inget fel på självförtroendet heller..!) Noomi Rapace var också på plats och kom ut på scenen och sa hej! 
 
Tomo, Jared och Shannon.
 
 Nu har jag sett den här mannen live för andra gången i mitt liv. Hans skönhet gör mig mållös. Man undrar om han är på riktigt! Han kan vara en vampyr eller nått.. Kan inte tro att mannen är 42 år.
 

Tyvärr lyckades jag inte fånga grabbarna på bild, eller ja visst gjorde jag det, men kvaliteten var värdelös. Jag stod lite för långt bak. Rättare sagt så här långt bak..
 
Jag anlände till Fryshuset en timme efter insläppet, så det var redan mycket folk på plats. När jag såg en ledig plats vid staketet runt mixerbordet, tog jag den. Då hade jag något att luta mig mot och så hade jag det kanske fritt framför mig. 

Bronsmedalj och 30 se...

0 Läs mer >>
Mike tog inte hem priset för bästa brittiska låt, men vi är stolta och glada ändå! Och när jag skriver vi, så menar jag först och främst jag. Dock hade jag hoppats att få se hans skäggiga ansikte under live sändningen, men så blev det inte. Hoppas att herr Rosenberg lägger upp en fin bild av sig själv i kostym på sin facebook, när han vaknar, och har nyktrat till något, i morgon. Tills dess får vi nöja oss med denna bild som Sky News la upp på sin instagram.
 
Åsikterna i Passengerland går isär angående det där skägget.. Personligen tycker jag att det börjar bli lite för långt. Skägg är fint, men det finns en gräns.
 
Och här har vi en liten intervju. Skönt att se att Mike är sig själv, trots att han kanske är lite nervös.
Åsikter om kostymen? Hissa eller dissa?! Jag tror jag skulle ha föredragit en vit skjorta, och lite mer avslappnad stil, som Dan (Mikes manager) på bilden ovan. Men allt klär en skönhet.. även en skäggig, gruffig skönhet.. 
 
 
För övrigt kan jag konstatera att Tom Odell inte heller vann ikväll. Det gjorde däremot Ellie Goulding, One Direction, Bastille och en gäng andra. Beyonce uppträdde i glittring klänning och värden för kvällen tungkysstes med en av prisutdelarna. Kylie Minouge var på plats, och Noel Gallagher. Men inte Daft Punk och David Bowie. 

BRIT awards 2014

0 Läs mer >>
Jaa..!! Silver i damernas lagsprint!
 
 
Jaaaaa..!! Guld i herrarnas lagsprint! 
 
 
Och JAAAAAAAAAAA.....!! Seger i hockey mot Ryssland, 3-1. Nu väntar Sverige i semifinalen..
 
Selänne; mannen, myten, legenden!
 
 
Och ikväll: Brit Awards där Mikes "Let her go" är nominerad till bästa brittiska låt. Är osäker på om han kommer att vinna, men vi hejar och hoppas, och ser fram emot att se honom i kostym! 
Jaaaa...!! ♥
 

en segerdag!!

0 Läs mer >>
Det är lite för mycket drama i mitt liv just nu.
Jag har alltid tänkt att trots att det är lite kaotiskt i mitt liv ibland, så finns det ändå alltid plats att bry sig om folk, att ta sig tid att lyssna och finnas till för andra. Men vette tusan om jag har kommit till en gräns nu..
Den här känslan går nog över snart, kanske ser jag ljusare på livet redan i morgon. Men nu känner jag såhär. Nu vill jag inte höra på någons problem, inte höra folk sucka och stöna, hata och förtala. Jag orkar inte medla, eller se saker från den ljusa sidan, eller försöka hitta något positivt i en mörk situation.
Jag tar en time out. 
Jag känner mig, och låter kanske, hjärtlös och egoistisk nu. Men jag går alltid 'all in', med hela hjärtat, med buller och bång och det har sitt pris. Det gör ont att älska. 
 
Ikväll kryper jag ner under täcket och äter glass. Ensam.
 
Och självklart slutar jag inte att bry mig fastän jag försöker skriva detta inlägg. Men jag skriver det likväl. Och konstaterar att det kanske inte är upp till mig att fixa allt?!
 
I allt detta är jag väldigt tacksam för de vänner som klampar in i mitt liv, ser kaoset med väjer att inte uppmärksammar det, utan istället ställer en enkel fråga, t ex "hur går det med springandet?" eller "hur är värdret hos dig idag?". Odramatiska frågor, med odramatiska svar, som hjälper mig att landa. Detta kanske låter konstigt i era öron, men för mig är det stundtals precis vad jag behöver. 
 

too much drama..

0 Läs mer >>
Igår kväll var det dags att dra på sig dansskorna ikväll, för då drog terminens Lindy hop kurs igång. För ett år sedan började jag och Dan dansa, Lindy hop nybörjarkurs. Förra terminen gick vi nybörjar/medel, och denna termin blir det nybörjar/medel igen. Vi valde att gå den kursen igen dels eftersom vi missade en del danstillfällen förra terminen, och dels för att vi inte riktigt känner att dansstegen sitter ännu. Nybörjar/medel är en kurs som rekommenderas att man kan gå flera gånger. Till min glädje, kan jag nästan säga, var det tre andra par från förra terminen som också dök upp i går kväll, och ett annat par som vi gick nybörjarkursen med.
 
Det var lite trögt innan vi kom iväg till dansen. Jag kände att jag hellre hade stannat hemma och sett på ishockey, men när vi väl var på plats och började dansa så kändes det hur bra som helst! Så nu är jag taggad inför den nya terminen. Och den här terminen ska jag också försöka våga mig ut och socialdansa.. Även om det är ett stort kliv ut ur min bekvämlighetszon. 
 
alltid röda skor.

lindyhop..

0 Läs mer >>
Ledig dag.. Sov länge i morse och såg sedan de finska skidkillarna gå från segerstrid till storförlust i stafetten. Det blir mycket sport i dessa OS tider. Och ikväll är det hockey som gäller, FIN-CAN. Tyvärr krockar det med Lindy hop kursen som drar igång ikväll.. Det stör mig lite. Men, men.. jag vill inte missa dansen heller. Kommer att missa en och annan söndag under terminen ändå. Håller ialla fall tummarna för de finska lejonen och hoppas, hoppas, hoppas på en seger!
 
Jag kommer inte att dansa i min pyjamas..

som en dans..

0 Läs mer >>
Jag har krashlandat i soffan efter en dag på jobbet. Följer hockeymatchen mellan Finland och Norge på Aftonbladet, eftersom den inte visas på några av de kanaler som vi har. Samtidigt slänger jag ett halvt öga på konståkningen som Frida sitter och ser på, herrarnas friprogram på schemat. 
En lugnt och skön fredagkväll med andra ord.
 
 I morgon är det jobb som gäller igen.
 
Dagens citat står Jarkko Päiväniemi på Aftonbladet för: 
"5-0 FINLAND!!!! Olli Jokinen. Det är kross, det är lattjolajban, det är mumma. Och mumintroll och citronlakrits."
 
 

fredagsmys..

0 Läs mer >>
"Laying here in the dark, you're like an angel on my chest
Just another tramp of hearts crying tears of faithlessness
Remember all the movies, Terry, we'd go see
Trying to learn to walk like the heroes we thought we had to be
And after all this time, to find we're just like all the rest
Stranded in the park and forced to confess
To hiding on the backstreets."
 
Backstreets av Bruce Springsteen
 
 (Foto: Stu Larsen.)

hiding on the backstr...

0 Läs mer >>
Kvällen igår blev inte som planerat. Kaos är väl ordet man skulle kunna använda för att beskriva kvällen. Killarna var som vanligt stökiga, men det var mycket annat runt omkring som störde också. Först funkade inte nyckelkortet så vi kom in i huset. Det tog en halvtimme innan vi lyckades lösa det. Sen i andningspausen mellan grupp 1 och 2 lyckades vi låsa in nycklarna på kontoret. Dörren går i lås när man stänger den, nycklarna låg kvar där inne. Vi blev inte bara utlåsta från kontoret och köket, utan alla våra saker blev också inlåsta. Mina kollegor fick göra det bästa av situationen och underhålla grabbarna, medan jag ägnade en timme åt att jaga efter någon som hade en nyckel och som kunde komma och hjälpa oss. Situationen löste sig till sist, och alla överlevde.
 
Jag är ganska hårdhudad egentligen och kan ta ganska mycket skit. Men igår kände jag mig som klagomuren.. "När Filip är här är det roligt, nu är det bara trist..", "Tråååååkigt..!", "Filip skulle låta oss göra det. Ring honom och fråga!", "Det är inte du som bestämmer!", "Ingen tycker om dig..", "Ät bajs!" (på arabiska, men jag fick en översättning). Tack för det! Tänk om man skulle ha en kväll när folk överöste en med komplimanger och uppmuntrande ord, på samma sätt som jag fick höra en massa negativt igår! 
 
Nåväl, no harm done.
Efter åtta år tycker jag bara att jag borde ha kommit på något sätt att få det att funka.
 
Olof, positiv och uppmuntrande! Flera borde vara som han.
 
Försöker motivera mig till att dra på mig springskorna och ta en tur. Det går inte så bra!
Ska också försöka hitta nån present till mamma idag , som fyller år nästa vecka.

jämmer och elände..

0 Läs mer >>
Biljetterna är bokade. På lördag åker jag och Frida och hälsar på mamma. Det blir bara ett kort besök eftersom Frida jobbar både på fredag och på tisdag. Men vi klämmer in några timmar på Åland däremellan. Lördag kl.18 till måndag kl.18, ungefär. 
 
Mariehamn.
 
Och kväll är det torsdagskul som gäller. Filip är i Stockholm och pluggar, tror jag. Så jag får hoppa in och ta över rodret för en kväll. Jag tror att det kommer att bli 'killer ball' och semlor på schemat ikväll. Bra kombination där! Försöker plugga lite nu innan jag måste iväg, men det är svårt när tankarna hela tiden snurrar iväg till elvispar och skräckscenarier. Det är så jag fungerar.. Jag tänker ut en aktivitet och sen tänker jag ut allt som kan gå fel med den, och sen väljer jag den som är minst hemsk. 
 
Killer ball: lampor kan ramla ner, fönster gå sönder(?), killar kan skada sig, killar blir osams, det blir kaos
Göra semlor: det blir kaos, ingen tycker om semlor, ingen vill göra semlor, killar är allergisk mot mjölk/gluten/whatever
 
Tja. det kan funka. ;)
 
Måste köpa in bullar, grädde och madelmassa. Kanske sylt till de som inte vill ha medelmassa. Och kanske ett glutenfritt alternativ till Robert. Har för mig att nån av killarna är laktosintoleranta också. 
 
Får tänka ut en eller två extra aktiviteter också, som back up.
Men först plugga lite till och kanske dricka en kopp kaffe. 
 
Alla hjärtansdags tårtan som killarna bjöd oss på förra året på torsdagskul. De är ju ganska gosiga ibland ändå! ♥

istället för att plug...

0 Läs mer >>
Frida och jag gick "all in" igår på bokshoppingen och kom hem med en rejäl hög böcker. Nu håller jag på att arbeta fram lite regler, så jag inte försummar kurslitteraturen och bara läser roliga böcker. 
Böcker är min svaghet. Och jag samlar på mig en massa böcker och vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Har inget emot att ge bort dem till någon secondhand affär, men skulle ännu hellre ge böcker till någon som jag vet skulle uppskatta dem, läsa dem och sen ge dem vidare till någon annan. Vad är det för idé att ha böcker om de bara står och samlar damm i en hylla?
 
Våra nya böcker. Gissa vem som köpte vilka? 
 
När vi kom hem efter vår shoppingrunda igår satte jag mig ner och pluggade lite. Ringde sedan till Hannes och pratade strunt i nästan en timme. Eftersom vi ses så sällan nuförtiden har vi alltid mycket att prata om.
 
Vid åtta tiden åkte Frida och jag in till stan för att gå på bio. Ja, igen.. Det känns som om det nästan har blivit något vi gör en gång i veckan. Men det är något som vi båda tycker så fruktansvärt mycket om! 
Den här gången såg vi Frozen. Jag tycker alltid att det är intressant att se vad det är för folk som går på bio och den här gången var inget undantag. Fascinerades över att ett gäng killar, något yngre än mig och Frida, redan satt i biosalongen när vi anlände. Är jag fördomsfull när jag inte tror att killar gillar animerade Disneyfilmer där karaktärerna brister ut i sång med jämna mellanrum? 
Filmen var riktigt bra, och gjorde mig glad! Precis en sån film som man vill se en måndagkväll i februari. 
 
Frozen.
 
Och som lovat, en bild av min tygkasse som jag fick av Frida igår. Undrar om hon menar något speciellt med att köpa en väska som det står "weirdo" på till mig.. 
 
 
Nu ska jag sätta mig ner med lite skolböcker.. men först ska jag dansa runt i köket till den här låten.
 
 

en tisdag.

0 Läs mer >>
Jag och Frida sparkade igång veckan med en joggingrunda. 3,5 km i snöslask med blöta fötter och flåsande och frustande som en brunstig flodhäst.. Okej, jag har ingen aning om hur en brunstig flodhäst låter, men kanske låter de ungefär så som jag lät. Frida var dock väldigt uppmuntrande och konstaterade att jag såg ut som Jennifer Lawrence i "Silver linings playbook". 
 
Nu ska vi fräscha upp oss lite och sen bege oss in till stan och leta ettårspresent till Fridas guddotter. Jag har en lista på böcker som jag ska leta upp och eventuellt köpa.
 
Jag fick också en fin present av Frida idag, all the way from the UK. Hon hade beställt efter två Will and the People t-shirts till sig själv. Och jag fick en tygkasse.. Låter ju inte så tufft kanske. Men den är fin. 
Ska försöka ta en bild på den och lägga upp så ni får se! Men inte nu, för nu ska jag duscha. 
 
 
Och föresten, angående lördagens viktrekord.. Det var nog bara det att jag steg upp på vågen vid fel tillfälle på dagen. Igår när jag vågade upp på den igen, var jag 2kg lättare. Puh..!

ny vecka, men nya möj...