0 Läs mer >>
Jag och Denise hade en trevlig plugg- och fikadate nere på stan idag. Vi fick en del gjort, även om det slutliga resultatet inte blev helt perfekt. Tur nog är det bara en muntlig presentation som vi ska ha imorgon och därför gör det kanske inget att våra sammanfattningar är lite kaotiska. Så länge vi själv vet vad vi menar.
 
Utanför biblioteket i väntan på Denise.
 
När vi kände att vi hade pluggat klart åkte jag hem till Gottsunda och fortsatte eftermiddan och kvällen på Bandstolsvägen. Det var inomhusfotboll och rita-gissa på schemat idag. 13 högljudda grabbar och 3 tålmodiga och milda ledare(!) trängdes i huset. Det blev en lyckad kväll. Kände att jag inte var så aktiv, men jag hittade min plats i köket denna gång och fixade fikat och serverade vatten till törstiga busfrön som spelat fotboll så svetten rann.
 
Jackor, skor, fika och fotbollsresultat från kvällens Torsdagskul.
 
Avslutade kvällen med en promenad och en liten åktur med en nybliven körkortsinnehavare. Det var skönt att för engångs skull få sitta bredvid. Allt för ofta är det jag som är chaufför.
 
Nu borde jag egentligen plugga lite till. Men det tänker jag faktiskt strunta i. Får försöka fixa det sista på tåget i morgon. Har väckning 05.32 i morgon bitti och behöver min skönhetssömn. Det kommer att bli en lång seminariedag i morgon, kl.9-16. Men men.. sen är det helg. Igen. Känns som om det är fredag mest hela tiden. Veckorna bara rusar iväg. Kan inte fatta att det redan är mars månad.

torsdag.

0 Läs mer >>
Alarmet skrek förgäves i morse kl.07.11. Jag sov en och en halv timme längre. Det var ganska skönt. Förmiddagen har gått åt till att äta frukost och läsa igenom en C-uppsats som jag och Denise ska opponera på seminariet i morgon. Planen var att jag skulle hinna förbereda lite mer innan vi träffas nere på stan om en timme. Men men.. sömn är också bra, speciellt när man inte tycks kunna sova på nätterna. 
 
Det var soligt i morse när jag vaknade, men nu har det mulnat till. Ibland tycker jag att det känns så tråkigt att
sitta inne och plugga när det är soligt och fint ute. Igår passade jag och Frida på att ta en lång promenad i solen. Det var så varmt och skönt och det kändes verkligen som om det var vår i luften.
 
 
Gottsunda
 
 Mycket snö kvar på marken, men det kändes ändå som vår i luften.
 
Inte speciellt långt från höghusen hittade vi dessa fina.
 
På Stenhammarsväg/Blomdals väg i Gottsunda har de en rolig lekpark. Där hittade vi bl.a. denna mysiga dinosaurie. Jag hittade också en gunga som jag måste återvända till vid ett senare tillfälle. 

Hurra för sol!

0 Läs mer >>
John Blund, var är du?
Skulle vara duktig och gå och lägga mig tidigt idag. Planen var att stänga ögonen redan kl.23... men klockan gick och jag insåg att det räcker att sova 7 timmar och då är det okej om jag somnar först vid midnatt. Nu har klockan rusat iväg ytterligare en timme och ingen sömn än. Tänkte att jag kanske blir trött av att peta på min telefon litegrann. Man kan ju hoppas! Annars finns alltid de där eländiga fåren, som man kan räkna. 
 
Tänkte stiga upp tidigt imorgon och jobba lite med en seminarieuppgift. Ska sen möta Denise nere på stan vid kl.13 för att göra klart den. 
 
Vad har vi för roligt att lägga i "livet är värt att leva"-burken idag då? Kanske en solig promenad i slutet av februari, när det känns som vår i luften.
 

Sleepless in Gottsund...

0 Läs mer >>
Om det är någon som har missat det så har jag skaffat mig en ny telefon. Sa hejdå till min gamla nokia från 1800-talet och är nu ägare till en iphone. Telefonköpet var något som jag gått och funderat på de senaste året... eller senaste åren och nu har det äntligen blivit av.
 
Mina känslor som nybliven iphone-ägare är ganska omtumlande och för att förklara lite hur det känns hänvisar jag till Aamis blogg. Aami, är en ung och vacker kvinna, som även hon blev iphone-ägare för inte så länge sen. Ni kan läsa hur hon sätter ord på sina upplevelser här!
 

iphone

0 Läs mer >>
 Jag vet inte om meningen med att man har en blogg är att man ska gnälla över hur trött man är hela tiden. Men det är jag ialla fall nu. Igen. Frida har dock kommit på den briljanta idén att vi ska se på Oscar's galan ikväll. Sändningarna från röda mattan drar igång nu och själva galan sparkar igång först kl.02 i natt. Känner mig tveksam till om jag kommer att orka hålla mig vaken ens en timme till..!
 
Min dag har förövrigt varit ganska fantastisk. Började dagen med en gudstjänst. Kämpade ganska rejält för att inte somna under mötet. Men jag klarade mig. Sen åkte jag och Frida hem till Robin, Robin och Dans nya lägenhet. Inflyttnigsfest på schemat. Vi stannade inte så länge. Sen Subway-lunch/eftermiddagsmat(?), ombyte och därefter off to lindy hop danskursen. Det var första kurstillfället och det var lite spännande. Men det gick bra! Riktigt roligt faktiskt! Det tråkiga är att jag vill lära mig allt, på en gång. Men det är inte riktigt så det funkar. Och det är kanske bra att jag får nöta grundstegen nu till först. En och en halv timme gick snabbt och jag hoppas att jag lärde mig något. Ser redan fram emot nästa vecka.
 
Du vet att det kommer att bli bra, när du tar på dig dina röda skor!

Dansa/pausa

0 Läs mer >>
En kort uppdatering av bloggen innan det är sovdags på riktigt. Ligger redan i sängen och ögonlocken känns tunga. Det är första gången som jag skriver ett blogginlägg från mobilen, så vi får se hur det går.
 
Har haft en skön lördag; städat, handlat, läst lite och sett på tv. Vad mer behöver man göra en ledig lördag?!
 
Melodifestival på tvn idag och det var en ganska tragisk upplevelse. Tur nog hade jag och Frida laddat upp med en massa gott, så vi hade i alla fall nått att glädjas över. Kvällens mest spännande inslag var kanske när jag välte en halvfull saftkanna över vardagsrumsmattan.

Saturday night

0 Läs mer >>
Igår hände det en massa roligt. Kanske inte något alldeles överväldigande eller helt sjukt spännande. Men ändå sånt som gjorde mig glad och värmde min själ. Sånt som gör livet värt att leva helt enkelt.
 
Fick ett brev från min praktikplats med feedback från en ADAD-intervju som jag gjort som en sista del i min ADAD-utbildning som jag gick under hösten. Jag hade gjort den riktigt bra! Och det gör mig så glad. Älskar när man lär sig något nytt och sen inser att man faktiskt förstår det och kan det.
Så godkänd intervju resulterade i ett trevligt intyg. Hurra för mig!
 
Jag och Frida åkte in till stan en sväng igår eftermiddag. Planen var att njuta av solen. Men det var lite kallt, så det slutade med att vi gick i lite affärer istället och sen åkte vi till Gränby centrum och åt Tikka Masala, min och Fridas favorit maträtt för tillfället.
 
Kvällen var också fylld av roligheter. Ringde till en vän och pratade i en timme ungefär. Vi pratade egentligen inte om något viktigt, men det var ändå väldigt uppskattat. Eller vad kan egentligen räknas som viktigt?! Kanske är det viktigt att prata om saker som gör en glad och sånt man har funderat på och vad man har gjort under dagen.
 
En annan rolig sak var att jag i måndags på kvällen hade skrivit på Passengers facebook sida och tackat för en trevlig kväll och igår fick jag svar! Mike tog sig tydligen tid att sitta och svara på en massa meddelanden på sin facebook. Jag blev positivt överraskad, för att uttrycka det milt. Jag vet att det är lite fånigt att vara såhär starstruck och jag känner mig nästan som en fjortis som är upp över öronen förälskad i Niall i One Direction.. Men det jag känner gör livet mycket mera värt att leva! Och Mike är fantastisk! Så ni får stå ut med mitt fangirling ett tag nu.
 
ADAD-intervjuare. Check!
 
Mike ♥

Livet är värt att lev...

0 Läs mer >>
Det blev inte många timmars sömn förra natten. Vet inte riktigt vad det var som höll mig vaken så länge. Klockan halv tre tassade jag upp och la på ett extra alarm (tummen upp för flera telefoner) för att vara säker på att inte försova mig. Efter att jag hade gjort det så somnade jag faktiskt och sov gått i nästan fyra timmar. Ögonen kändes ganska sandpapper när jag steg upp. Men jag vaknade ialla fall. Hann med tåget. Det känns alltid som en seger när jag gör det!
 
Effektivt uttnyttjande av tiden på tåget: satt tillsammans med klasskompisarna och gjorde klart vår seminarie uppgift. Hann också vila ögonen en liten stund.
 
Dagen bestod sen av en massa presentationer av kvantitativa förskningar. Inte det bästa ämnet kanske, när man är trött och bara vill sova. Men jag kämpade på och höll mig vaken. Tur nog hade vi en kort dag, kl.10-13.
 
På tåget hem satt jag och pratade med Nicolina. Vi pratade om allt från legalisering av hasch till katolska kyrkan och medel-svenssons släktträffar.
 
Nu är det dags att försöka ta igen lite av min sömnbrist.
Ställer in alarmet på 05.30. Det känns inte okej.
Vanligtvis börjar vi kl.10, så då kan jag ta kl.08.09 tåget. Men i morgon kör vi igång redan kl.9. Och då är det 07.09 tåget som gäller..
 
Varför är det så fruktansvärt skönt att sova på morgonen?
 
snark.
 

trött onsdag...

0 Läs mer >>
Har varit lite dålig på att uppdatera vad som händer i mitt liv känner jag. Men oroa er inte. Jag har inte dragit täcket över huvudet denna gång, utan de senaste dagarna har faktiskt varit helt fantastiska.
 
I söndags försov jag mig lite, men tog mig ändå till kyrka och lyssnade till en väldigt inspirerande predikan av Jocke Lundqvist. Och det är inte varje dag man ser predikanten traska runt med en butiksvagn (heter det så? en såndär som man lägger varor i, när man handlar?!) medan han predikar. Vagnen var rekvisita för att förtydliga budskapet han försökte förmedla och jag tyckte det funkade bra. Jag kommer inte att glömma bort det i första taget ialla fall.
 
Efter kyrkan blev det lunch på stan med Frida, Filip och Jamie. Asiatisk buffé och diskussioner om allt från aborter till fotboll.
 
Avslutade söndag kvällen med att åka hem till underbara Inga-Birgitta som fyllde år. Det blev en fantastisk kväll. Inga var jublande glad för alla presenter hon fick och hennes entusiasm smittade av sig.
 
Jag tror aldrig jag har träffat nån annan som blir så genuint lycklig över att få presenter som Inga!
 
Och så kom då måndagen. Månadagen den 18 februari 2013. En dag som jag väntat på i över en månad.
Dagen då jag och Frida åkte till Stockholm för att se Passenger uppträda på Debaser Slussen.
 
Vår kväll i Stockholm började på Café Kladdkaka där vi åt varsin sallad och gömde oss från den kalla vinden.
Insläppet till Debaser skulle vara kl.19, men redan 45 minuter innan det var vi där. Vi hade egentligen inte tänkt köa, men eftersom det redan stod ett 30-tal människor där och huttrade så joinade vi dem. Kallt var det, men 45 minuter går ganska snabbt. Frida höll på att frysa ihjäl en liten stund. Men tur nog överlevde hon.
 
Den första jag ser, när vi sen kommer in i värmen på Debaser, är Stu Larsen, Mike "Passenger" Rosenbergs wing man och en fantastisk musiker även han. Jag sa glatt hej till honom och han hälsade tillbaka. Redan då hade kvällen överträffat mina förväntningar.
 
Klockan åtta drog spelningen igång och det var Stu som inledde kvällen och spelade några låtar. Publiken väntade förstås ivrigt på Passenger och en del verkade inte helt nöjda med Stus uppträdande. Men alla var artiga och snälla och applåderade lagom mycket.
 
Sen var han där. Mike.
Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska beskriva resten av kvällen. Men det var magiskt.
Mike spelade av en gitarrsträng redan innan första sången var klar. I den andra låten struntade han i att sjunga i microfonen och körde helt akustiskt.
Publiken sjöng med i alla låtar, skrattade åt Mikes alla dåliga skämt, applåderade åt Stu som assisterade Mike med ny gitarr och fixade trasiga stängar. Det var en sån otroligt skön stämning och Mike var alldeles, alldeles underbar. Hans texter är så bra, hans ärlighet så brutal och i en av de sista låtarna som han spelade höll jag nästan på att börja gråta, så vacker var den.
 
Men allting har ett slut och så även denna spelning. Jag hade gärna stannat kvar längre efter spelningen och förhoppningsvis fått en kram av herr Rosenberg. Men tyvärr hade jag och Frida ett tåg att passa och var därför tvungna att skynda tillbaka mot Centralstationen i den kalla februari natten.
 
Man får kanske inte vara 27 år och kär i en kändis. Så därför är jag inte det. Men fy tusan, vad jag tycker om den där mannen.
 
 

My heart's on fire.

0 Läs mer >>
Snart dags för lite grupparbete. 
Sitter och inväntar två av mina klasskompisar. De ska komma hem till mig idag och jobba med en seminarieuppgift. 
 

Plugga

0 Läs mer >>
På väg in till stan för att hitta ett par nya jeans. Och kanske något annat fint. Har en date på måndag. Typ.
 

Shopping time

0 Läs mer >>
Dagen har varit en känslomässig berg-och-dal-bana. En helt vanlig dag, med andra ord.
Dagen började sådär lagom lugnt och skönt, men sen på eftermiddagen började det krypa i kroppen på mig och allt gjorde mig irriterad. Mest irriterad blir jag på mig själv, för att jag inte får saker gjort. Det känns som om dagarna bara rusar iväg och jag hinner inte riktigt med.
 
Under kvällen blev jag så frustrerad att jag bestämde mig för att springa bort all min negativa energi. Sagt och gjort, träningskläderna på och ut. Har inte sprungit sen oktober/november nångång och det var så skönt att bara sätta av längs gångvägen ner mot gipen. Visst kändes det att jag inte riktigt var i form och flåsade och pustade och fuskade lite i uppförsbackarma. Men det kändes ändå uppfriskande.
 
Efter en snabb dusch gjorde jag mig i ordning för att åka till kyrkan. Frida hade åkt redan innan med bussen. Själv hade jag egentligen inte tänkt åka, men eftersom jag ändå inte hade några andra planer för kvällen och inte ville sitta hemma och slöa insåg jag att det ändå kunde bli trevligt.
Det var ungdomspastorn Mattias som pratade och han pratade bland annat om vikten av att bli stilla. Det var ett perfekt budskap för mig, speciellt en kväll som denna, när hjärnan rusat på helt hysteriskt och jag har känt mig rastlös och stressad. Och det var så skönt att sitta där i kyrkan och bara bli stilla för en stund.
 
En som inte alls är stilla just nu är Kalle. Han har vaknat till liv nu till natten och håller på att brottas med ett hårband på golvet. Fascinerande att iaktta honom när han busar. Tok-kissen!
 
Be still and know that I'm with you.

Be still and know tha...

0 Läs mer >>
Hade inte tänkt fira alla hjärtans dag speciellt mycket, men ibland kommer man inte undan..
 
This is love.
 
Firade alla hjärtans dag med några av Gottsundas bästa. En av dem, en 10-årig gentleman, hade bakat denna fina kaka.
 
Efter en lång dag, bestående av 9 timmars jobb i Klara köket och 4 timmar i "Gottsunda huset", kom jag hem till denna överraskning.

What is love?

0 Läs mer >>
Glad alla hjärtans dag, får man kanske säga då!
Jag brukar inte fira den här dagen speciellt mycket och kommer inte att göra det idag heller.
Ska faktiskt jobba hela dagen.
Men hoppas att alla ni får en bra dag och kom ihåg att vara snälla med varandra! För även om jag tycker att den här dagen är lite för kommersiell så handlar den ändå om kärlek, och det kan väl ingen få för mycket av.
 
 

Valentine's day.

0 Läs mer >>
Följde med Frida till kyrkan ikväll. Efter mötet åkte vi in till stan för att se lite av Uppsalas isfestival. Det var mysigt att gå i stadsparken medan snön föll stilla över de upplysta isskulpturerna. Nästan lite romantiskt kanske. Min kamera kunde inte riktigt fånga det vackra. Men jag försökte ialla fall.
 
Stadsparken i Uppsala.
 
 Ett rytande is-djur.
 
Konst. Eller konstigt?
 
Frida och is.

Ice, ice baby...

3 Läs mer >>
Så, nu är jag inflyttad i det gröna rummet bredvid köket. Skönt att ha ett eget rum igen!
Har stökat runt här hela förmiddan och sen åkte vi iväg till Ikea för att införskaffa lite nya grejer. Och än en gång konstaterar jag att det är helt sjukt hur mycket grejer man kan få intryckt i vår lilla Nissan Micra.
Jag har fortfarande en del skolpapper och lådor att gå igenom, men nu får det räcka för idag.
 
 
 
Äntligen en fåtölj att mysa i. Den mörka köksstolen ska bytas ut mot ett litet bord är planen.
Den rosa filten köpte jag idag. Det var kärlek vid första ögonkastet.
 
Köpte en liten blomma. Frida hittade en ängel som suttit i en julblomma och tyckte den passade bland bladen.
 
Vi firade fastlagsdag. Frida som inte gillar semlor firade med en marsipangroda.

Mitt rum