0 Läs mer >>
Ibland behöver jag lite äventyr. Och resan till Köpenhamn var ett sådant.
 
I onsdags kl.09.11 hoppade jag och Frida på tåget mot Stockholm och började vår resa. Bytte tåg i Stockholm och åkte sedan vidare mot Köpenhamn. Det var en 6 timmar lång resa. En resa som spenderades med att lyssna på en massa bra musik, se ut genom fönstret och filosofera och sova lite. Kan konstatera att Sverige är vackert.
 
Frida på tåg.
 
Sverige.
 
Vackra landskap.
 
Vi anlände till Köpenhamn strax innan klockan fyra. Det var vårt första besök i den danska huvudstaden och vi var lite förvirrade till först, men vi lokaliserade oss snabbt och promenerade runt lite och turistade oss. Jag körde all in med mitt turistande och pratade engelska med alla. 
 
Tivoli.
 
Köpenhamn.
 
 
 
Efter några timmar på stan promenerade vi iväg mot Vega - musikkens hus. Stu Larsen och Natsuki Kurai skulle spela där i deras Ideal Bar. Vi var lite tidiga, men passade på att byta om och fräscha upp oss lite på en parkbänk i närheten av baren. Saker som är helt normalt när man är ute på äventyr.. 
 
Klockan sju var det insläpp. Väl inne på Ideal Bar mötte vi Claudia, en "Passenger-bekant" som jag tidigare bara "träffat" på facebook. Det var en timme innan förbandet skulle börjar spela, så vi satte oss ner vid ett bord ganska nära scenen och pratade strunt. Det blev mycket Passenger och Stu prat.. Det var ganska folktomt till först, men vart efter fylldes det på. Strax innan klockan åtta promenerade Stu in i lokalen. Han svepte med blicken över folket som hade samlats. Jag vinkade glatt till honom när han mötte min blick och han kom fram till vårt bord och frågade om han kunde sätta sig en stund. Han kände Claudia från tidigare och gav henne en kram. Jag presenterade honom för Frida och jag hann fråga hur han mådde, eftersom jag hade hört att han var lite krasslig från en tjej som hade sett honom i Tyskland kvällen innan. Han sa att han mådde bättre. Sen klev förbandet upp på scenen. "These guys are good", viskade Stu innan han lämnade bordet och gick och ställde sig längst bak tillsammans med ljudkillen. 
 
Stu hade rätt om Davenport, som förbandet hette. De var hur bra som helst. Jag är väldigt dålig på att förklara musik och musikstilar, men tro mig; de var bra. De finns på facebook som DavenportDK och deras musik finns även att köpa på itunes. Kolla gärna upp dem om ni vill! De skojade friskt och skålande med sina ölflaskor. Tyvärr är min danska väldigt begränsad, så jag satt mest och log utan att fatta något alls av vad de sa. Killarna spelade i ca en timme. Och efter att de hade plockat undan sina grejer från scenen var det dags för Stu och Natsuki att göra entré. 
 
Vi lyssnar på Davenport. Claudia tog bilden.
 
Och det var magi från första stund till sista. Jag vet inte på vilket annat sätt jag ska beskriva det. Stu på gitarr och sång, och Natsuki på munspel och diverse andra spännande saker t.ex. ett knippe med nycklar. Stämningen var på topp och Natsuki och Stu skojade friskt. Natsuki försökte lära sig räkna till fyra på danska, och lärde sedan oss räkna till fyra på japanska. Natsukis engelska är inte så bra, men han försökte och Stu hjäpte till när det behövdes. I en och en halvtimme gav killarna allt och det var en av de bästa konserter jag någonsin varit på. 
 
Natsuki och Stu.
 
 I Seaforth Mackenzie bytte killarna instrument.
 
Efter konserten kom Stu och Natsuki ut och sålde skivor, pratade med folk och ställde upp på foton. Stu hade glömt att kolla vad deras skivor skulle kosta i Danmark så han sa att man kunde betala vad man ville. Älskar hans väldigt avslappnande stil. Vi väntade tills alla andra hade fått prata med dem. Claudia gick sen och köpte några skivor och vi inbjöd dem att slå sig ner vid vårt bord. Det gjorde de så gärna. Claudia sprang iväg för att köpa dricka till oss, men tyvärr hade baren redan stängt. What's up with that?! Antagligen ville personalen hem.. Men killarna satte sig ner. Stu fick sitt naturgodis, som han hade önskat sig från Sverige. Han blev som ett barn på julen. Natsuki fick öppna ett paket som jag hade till dem. Det innehöll två stickade mössor och de blev glada över sina presenter. Vi satt och pratade och skojade och hade det hur bra som helst. Natsuki blev väldigt glad när han insåg att jag var Ellinor Vik.. och Stu förklarade: "Natsuki was like "who is this ellinorvik (mitt instagramnamn)?", and I was like "no, it's not ellinorvik, it's Ellinor Vik"." Jag skulle ha kunnat stanna där med dem hela natten. Men tyvärr var de tvungna att plocka ihop sina grejer och avrunda kvällen. Vi fick i alla fall ca 15 minuter med dem och vi hann prata om mycket under de minutrarna: om att Natsuki ska spela på Mikeys skola i Japan om en vecka, om att Frida och Stu liknar varandra, om att rött framhäver Stus ögon, om galna fangirls i Sverige, om galna turnéscheman, om trasiga skor, och om dansande fötter. Det kändes som att umgås med vänner. Stu kramade om oss innan vi gick och när jag sa att vi ses om en månad i Stockholm, konstaterade han "definitely!". Natsuki är inte lika kramande av sig, men han fick ett hjärtligt handslag. 
 
Stu i Natsukis hatt och Frida i sin hatt. 
 
 Hela gänget.. Natsuki fick låna Stus keps, eftersom hans hår var så rufsigt. 
 
Vi promenerade in mot tågstationen tillsammans med Claudia. Hon hade inga andra planer för natten och eftersom vårt tåg skulle gå först klockan fyra på morgonen bestämde vi oss för att slå oss ner på en uteservering en stund och prata. Vi satt där i lite över en timme. Jag skrattade lite åt det märkliga att det skulle ta till slutet av september, i Köpenhamn, innan jag skulle unna mig en kväll på en uteservering. Claudia bjöd sedan in oss till sitt hotellrum för ett toalettbesök och för att byta ut våra kontaktlinser till glasögon. Sen sa vi tack och go'natt och gick till ett nattöppet McDonald's och åt lite cheeseburgare. Vi satt där i nån timme innan vi promenerade till tåget. Det var ganska mycket folk i rörelse, trots att det var sent en onsdag natt. 
 
Claudia och Frida.
 
McDonald's och vykort mitt i natten i Köpenhamn.
 
Frida hittade Justin på perrongen.
 
i
Jag försöker se lika cool ut som Ben.
 
Klockan 4.12 tog vi tåget till Malmö, bytte sedan tåg och åkte vidare mot Stockholm. Frida hade druckit för mycket Cola, och vi hann inte åka långt innan hon började kräkas.. Så hon spenderade större delen av resan på toaletten.
 
Soluppgång.
 
Väl framme i Stockholm mådde Frida lite bättre och vi fortsatte färden hem till Uppsala och sedan buss till Gottsunda. Vi var hemma innan klockan 12. Och vi kände oss lagom jetlaggade. Frida gick och la sig och sov som en klubbad säl i 7 timmar. Jag sov inget, men tog det ganska lugnt och njöt av att tänka tillbaka på en helt fantastisk kväll. Och som Frida skrev till Stu: "Thank you for an amazeballs show last night! It was totally worth the 14 hours of travel and 24 hours without sleep. The experience wasn't even clouded by the fact that I threw up almost the whole train ride home, to my fellow passengers' great joy... heh..."

there and back again:...

0 Läs mer >>
Under den senaste veckan har jag spenderat 18 timmar på tåg, besökt två av de nordiska huvudstäderna och deltagit i mitt första 10km lopp. Om man bortser från orosmolnet, som består av skolstress och pengabrist, så skulle jag kunna påstå att mitt liv är ganska fantastiskt just nu! 
 
Like a boss.. 
 
 

mitt liv är ganska fa...

0 Läs mer >>
"Good night, oh darkness.
Hello, silence, hold my hand."
 
 

 
 

* * *

0 Läs mer >>
En ledig lördag? I don't think so.. Skriver hemtenta. Deadline vid midnatt på söndag.
"Varför började du inte tidigare?", undrar kanske någon. Med föreläsningar tisdag-torsdag och uppsatsträff i går, så verkade detta som den smartaste lösningen. 
 
whoop, whoop..
 
hittade detta uppmuntrande citat på skolans toalett för ett tag sen.. 
 
Trevlig helg! 

lördag.

0 Läs mer >>
* * *
 
* * *
 
* * *

min skolväg.

0 Läs mer >>
Fredag.
Ska snart åka till Gävle igen. Har varit där tre dagar den här veckan redan. Och nu börjar jag bli rätt så trött på pendlandet.. Men men, inte klaga. Mina känslor för min långa skolväg går lite i vågor. Just nu känns det bara bläää, men det vänder nog snart.
 
Ska dricka en kopp kaffe och hoppas att det piggar upp! 
Och i helg blir det hemtenta så det ryker om det! 
 
Längtar efter onsdagen.. Då blir det 26 timmar av insane madness, när Frida och jag ska tåga ner till Köpenhamn. Kan vara något av det mest knasiga jag gjort. 7 timmar ner, 12 timmar i Köpenhamn och sen 7 timmar tåg upp igen. Jodåsåatte.. 
 
 

fredags funderingar v...

0 Läs mer >>
Fredagen spenderades på balkongen. Började sticka en mössa, som jag sedan gjorde klart på lördagen. Och innan helgen var över hade jag faktiskt hunnit sticka två mössor.. 
 
 
Medan jag stickade passade jag på att se en live sändning från Baden Baden där Mike uppträdde. Han var sig lik och han verkade glad. Jag är glad över att ha honom tillbaka på europeisk mark. 
 
Mike.
 
På söndag passade jag på att ta en höstpromenad.
 
Att andas in frisk luft kan göra underverk för själen.
 
löven byter färg.
 
 en bro..
 
och en gul stig.
 
fint.
 
skog.
 
Gick och funderade om jag behövde oroa mig för att träffa på en björn, när det plötsligt rasslade till bland kvistarna. Det visade sig att det var en rödhårig, väldigt söt, ung man som kom gående med sin ännu sötare hund..
 
här går jag..
 
Avslutade promenaden med att slänga mig ner på gräset en stund och njuta av livet. 

min helg.

0 Läs mer >>
Förkylningen har gett med sig. Nästan ialla fall. Hösten har kommit, med regn och rusk.
Och dagarna spenderas till stor del i Gävle.
 
Insåg till men stora förvåning att det egentligen bara är ca 4 månader kvar av min utbildning.. eller ja, det är det för mina klasskompisar som bli klara i januari. Själv har jag lite kurser som släpar efter och jag kommer därför inte att bli klar innan juni. Men ändå.. det är ca 8-9 månader kvar, sen är jag socionom.
Unbelievable.
Vad ska man göra då liksom?
 
Jag har föreläsning först kl.13 idag. Vilket innebär att jag fick en sovmorgon. Nästan ialla fall. Vaknade kvart i sju, innan alarmet skrålade. Steg upp kvart i åtta. Det innebär också att jag kan tossa runt i lägenheten och ta det lugnt; äta frukost, slösurfa, uppdatera bloggen och filosofera över livet.
 
Jag vill göra något. Hjärtat längtar efter äventyr.
Det är en skön känsla, men samtidigt lite frustrerande.
"I'll keep on walking, 'til I find that old love, or that old love comes to find me.."

höst.

0 Läs mer >>
Here we go... Hela hjärnan full av snor.
Tur nog har jag inga föreläsningar eller liknande idag, så jag är hemma och vilar. I morgon har vi både föreläsning och träff med vår handledare, så du vill jag verkligen vara så kry att jag orkar i väg till Gävle.
 
Shoppade lite igår..
 
 dagens outfit.

dumma förkylning.

0 Läs mer >>
I lördags tog jag tåget till Avesta Krylbo. Första gången i livet som jag åker dit, tror jag. Elin mötte mig vid tåget. Vi hann med ett kort besök på ett loppis, innan vi åkte hem till henne och åt glass och myste i solen på balkongen. Det var svårt att tänka sig att det redan är i början av september. Det var nämligen varmt som en sommardag.
 
 
Det var svårt att tänka sig att det redan är i början av september. Det var nämligen varmt som en sommardag. Efter några timmar dök Hannes upp. Vi fortsatte med balkongmyset en stund till och gick sen ut på en promenad.
 
Hannes på en dalahäst.
 
 Elin.
 
Busungar...
 
 Jag träffade en ståtlig visent.
 
Sen gick vi och inhandlade frukost till morgonen därpå och såpbubblor till morgondagens Barnens dag. Sen blev det pizza. När vi var mätta och belåtna gick vi hem till Elins, lämnade våra inköp och hann också se ett avsnitt Mumin innan vi begav oss ut igen. Vi gick till en konstutställning på Verket. Det var en intressant upplevelse. Många av konstverken var väldigt vackra, men en del mest skrämmande och märkliga. Kvällen avslutades med en eldshow.
 
eld.
 
 folk som ser på eld.
 
När vi kom hem till Elins satte vi oss ute på balkongen en stund. Klockan hade redan hunnit bli efter tolv, och det var inte lika varmt nu som tidigare under dagen. Men vi höll oss varma med te, filtar och tända ljus.
 
mys.
 
mera mys.
 
Vid halv två avrundade vi dagen och jag somnade nästan innan jag hann lägga ifrån mig min telefon.
 
Morgonen därpå var det väckning vid klockan halv åtta. Vi åt en mumsig frukost och tog sedan bilen till Horndal. Vi åkte hem till Elins föräldrar för att låna en del saker inför Barnens dag. Vi bytte också om till våra karaktärer för dagen. Jag var Rapunzel, Elin Pippi Långstump och Hannes skulle vara Snusmumriken. Åkte sedan till Bruksparken och började göra i ordning. Vi blåste balkonger och förberedde våra stationer. När klockan var tolv var allt på plats och vi var redo för barnen. 
 
Det blev en fartfylld dag. Jag stod uppe i mitt "torn", dvs ett fönster på andra våningen av ett hus och "tappade" min mat och barnen var så snälla och hjälpte mig plocka ihop maten och lägga det i en korg som jag virade ner i mitt långa, långa hår. Snusmumriken behövde hjälp att fiska. Spöket Laban behövde hjälp med att komma på nya läskiga skräm-ljud. Tingeling hade såpbubblor som skulle blåsas. Byggare Bob spikade tillsammans med barnen och Pippi hade tappat bort sina grejer och behövde hjälp att hitta dem. 
 
Barnens dag höll på i tre timmar och det var bara glada miner.. Eller nästa bara glada miner. En liten tjej som skulle posera på bild med mig och Hannes blev lite ledsen. Hennes mamma försökte förklara att hon var trött. Och det var hon kanske, eller så tyckte hon att Rapunzel och Snusmumriken var lite läskiga.
 
 Rapunzel utan håret.
 
Snusmumriken, Tinmgeling och Pippi.
 
När dagen var slut, och vi hade plockat ihop våra grejer åkte vi hem till Elins föräldrar en sväng, och fortsatte sedan ut på ett litet fika-äventyr. Vårt mål var att göra upp en eld, och att mysa. Vi hade inget att grilla, men en eld fick vi fixat. Och sen fikade vi ute på en brygga vid en sjö. Kan lätt konstatera att livet har sina goda stunder.
 
fire in the making. och Hannes njuter av solen.
 
Helt okej plats att mysa på.
 kunde ha legat på den där bryggan hur länge som helst..

Hannes tåg tillbaka till Gävle gick vid klockan sju, så vi följde honom dit. Sen en kort sväng in via Elins föräldrar igen innan vi åkte tillbaka till Avesta. Där hann vi hämta andan i några minuter innan Elin körde mig till tåget och jag åkte hemåt mot Uppsala. Var hemma i Gottsunda strax innan klockan 10 igår kväll. 
 
Det var två intesiva, men väldigt roliga dagar, med två av de bästa. Jag är så glad att jag bestämde mig för att inte vara tråkig och säga nej när Elin frågade om jag ville hjälpa till, utan istället säga; jamen visst! :) 
Det enda negativa med helgen var att jag har lyckats gå och bli förkyld. Mindre bra. Speciellt med ett Lidingölopp om bara några veckor.. och en massa skolarbeten som inte tar hänsyn till sjukdom.
 
Ska alldeles strax iväg till Gävle och träffa Denise. 

Helg i Avesta/Horndal...

0 Läs mer >>
Helg. Hurra!
 
I morgon åker jag till Avesta och hälsar på Elin. Inte syrran, utan klasskompisen. Hannes kommer också. Elin har lovat oss massa balkongmys.
 
Och på söndag åker vi till Horndal. Elin har tillsammans med en vän kommit på den briljanta idén att ordna en Barnens dag. Så där ska både jag och Hannes vara med. Vi ska delta i en sagostig. Elin ska vara utklädd till Pippi, Hannes är Snusmumriken och jag har fått äran att vara Rapunzel, ni vet hon i det höga tornet, med det långa håret. 
 
Söndagkväll tar jag tåget tillbaka till Uppsala. 
 
Ser verkligen framemot att få åka bort lite och göra något annat. De senaste dagarna har varit pest och pina. Känns som om jag har ett mörkt moln ovanför mitt huvud, som gör mig ledsen eller i alla fall nedstämd nästan hela tiden. Satt och kämpade mot gråten hela vägen till Gävle idag. Det var så absurt att jag nästan började skratta åt eländet. Vet inte om jag ska skylla på hösten. Eller på hormoner. Eller kanske är det något annat fel på mig. Nåväl, jag överlever. Tycker bara att det skulle kunna vända snart. Men som Elin och jag konstaterade, kanske är en helg med balkongmys och prinsesskjol precis vad jag behöver!

Balkongmys och prinse...

0 Läs mer >>
Sovmorgon.. aaah... love it!
 
Vaknade klockan fem i morse av en märklig smärta i ryggen.. det visade sig att jag låg på min telefon. Jag är helt säker på att ja la ifrån mig telefonen innan jag somnade, så vad den gjorde i min säng vet jag inte.. Försökte titta lite snabbt och kolla om jag gjort någon "sleep-booking", men det såg inte ut så. Har jag mot förmodan skrivit något till nån medan jag sov, så hoppas jag att jag skrev något trevligt. 
 
Mitt alarm ringde redan kl.7, men jag orkade inte riktigt upp då. Sov till 8 och har nu legat kvar i sängen en timme och läst lite tidningar osv. Obama ska tydligen komma till Stockholm idag. Och prinsessan Madeleine är gravid. Det läste jag faktiskt om redan igår..
 
Idag ska jag försöka få en del gjort här hemma. Och sen vid kl.16 så ska jag träffa Denise på BMC. 
 
 

god morgon!

0 Läs mer >>
Det är mycket nu. 
Kom hem från Gävle efter klockan åtta igår kväll och om en halvtimme beger jag mig iväg igen.
Känner hur pengarna bara sprutar iväg, men vad har jag för val?
Idag är det föreläsning och kanske lite grupparbete efteråt. I morgon hoppas jag att Denise har tid att träffas för lite uppsatsarbete. På torsdag är det seminarium + att handledaren vill att vi ska skicka in en uppsats till henne. På fredag? Inget planerat.. tror jag.
 
Nu frukost! 

back to school..

0 Läs mer >>
När jag åkte till Finland förra helgen tog jag med mig den här boken att läsa på flyget osv. 
 
 
En gripande bok där Morgan Alling berättar om sin uppväxt med en mamma som var alkoholist, hur han flyttade från olika fosterfamiljer och barnhem och hur han ändå på något sätt tog sig igenom det och hittade sig själv i skådespeleriet. 
 
En bok om ett maskrosbarn. Blir alltid berörd av sådana böcker.
Så den här rekommenderar jag verkligen!
 

boktips