0 Läs mer >>
Jahapp, då har man "jullov" då.. :) Har jobbat hela helgen och kämpat med en äcklig förkylning. Nu har jag 3 dagar ledigt, och förkylningen verkar ha gett med sig. Kanske blir det jul även detta år!
 

jul i vårt hus..

0 Läs mer >>
Den där snön som föll förra veckan stannade inte speciellt länge. Men Frida och jag hann ialla fall ta en vintrig promenad och göra lite snöänglar. Nu väntar vi på mera snö. Det ser tyvärr inte ut att bli en vit jul det här året.. 
 
Gottsunda gipen.
 
black tree, remember me?
 
 Frida gör en snöängel.
 
 rött och vitt.
 
 

walking in a winter w...

0 Läs mer >>
 (foto: Cathy Britton Photography)
 
“I would rather walk with a friend in the dark, than alone in the light.” 
~Helen Keller
 
“Close friends are truly life's treasures. Sometimes they know us better than we know ourselves. With gentle honesty, they are there to guide and support us, to share our laughter and our tears. Their presence reminds us that we are never really alone.” 
~Vincent van Gogh
 
(foto från facebook.. har inte hittat namnet på personen som fångade den här kramen på bild.)
 

friendship...

0 Läs mer >>
De senaste tre dagarna har varit så galet intensiva! Har bara varit hemma och sovit i några timmar och sen på språng igen. 
 
I torsdags började jag dagen med att promenera till jobbet. Det tar lite över en timme. Så klockan 7 klampade jag iväg. Jobbade sedan kl.8.30-18.
 
lunchrast på jobbet..
 
När arbetsdagen var slut gick jag hem till Gottsunda igen. Tog vägen förbi Gottsundahuset där de yngre killarna hade julavslutning. Mumsade i mig lite leftover tacos och såg Home Alone med grabbarna en stund, innan jag smet in i köket och tog hand om disken. Fick hjälp av en 8-åring som inte ville se filmen. Det var riktigt mysigt att tossa runt där i köket, torka disk och prata om julklappar och skola. Kom hem vid klockan 10 och var så trött så att jag nästan genast slocknade. 
 
På fredagen var det jobbdag igen. Tidig väckning klockan 5, men ingen promenad denna gång. Skulle börjar jobba redan 6.30, och då borde jag ha börjat gå hemifrån redan vid 5.. Det känns inte okej. Dessutom var mina ben lite knasiga after torsdagens utmaningar. Sen var det jobb i några timmar.
 
konstaterade att det var en vacker dag, när jag hade lunchrast..
 
Efter det skynda till stationen. Möta Frida. Lussefika snabbt i väntan på buss. Buss till Storvreta för att åka och hälsa på Öbergs. Hemma hos Öbergs blev det lussefirande. Elsa och Louise sjöng några sånger och spelade sedan upp ett julspel, där även vi andra fick vara med. Louise var Josef, Elsa var Maria. Fredrik fick ställa upp som åsna. Serkan var ängel. Frida fick både vara hotellägare och en vise man. Jag och Hanna var herdar och Serkan och Fredrik fick också hoppa in som vise män. Efter lussandet blev det julmiddag. Sedan mys och fiskedamm. Strax innan 10 började vi söka oss hemåt. Skönt att krypa ner i sängen efter en sån lång dag..
 
Lucia.
 
  
Maria, Josef och åsnan..
  
fin kväll, med fina vänner.
 
Igår var det "tidig" väckning igen. Alarmet skrålade igång klockan 8.. men jag missade det och vaknade av att Frida väckte mig efter 9. Då blev det lite bråttom. Vi gjorde oss i ordning och tog oss sedan till stationen och därifrån vidare till Stockholm. Det snöade mysigt när vi lämnade Uppsala, men innan vi hade kommit till Stockholm hade snön bytts ut mot regn.. Planen var att vi skulle träffa Simon, Patrik och Lina vid Skansen klockan 13, men eftersom det var så regnigt och Patrik och Lina hade bilen med sig, möttes vi upp på stan istället och åkte till Skansen. Skansen var mysigt, även om vädret inte var det bästa. Vi började med att dricka kaffe och sen gick vi och tittade på lite djur. Jag ville se visenter, medan Patrik var mer intresserad av järven. Några vargar såg vi inte till, men nog rävar och älgar och berguven.. Efter några timmar på Skansen åkte vi hem till Simon en kort stund och myste i soffan, innan vi igen begav oss ut. Vi åkte till en indisk restaurang och åt gott! Efterrätt och kaffe åt vi senare när vi var tillbaka i Simons lägenhet. Vi såg också på Så mycket bättre och diskuterade EU.. Strax efter 9 tackade jag och Frida för oss och sökte oss mot Centralen och därifrån vidare mot Uppsala. Klockan var nästan 12 när vi kom hem och vi åt lite choklad innan vi stupade i säng. 
 
några av de bästa..!
 
Frida var uppe tidigt idag också och åkte till kyrkan. Jag däremot valde att ligga kvar i sängen lite längre. Ska koka en kopp kaffe åt mig nu och sen krypa upp i soffan och se om det kommer nått på tv. Senare idag ska jag på terminens sista danskurs tillfälle. Men det är det enda som står på schemat idag! 

3 dagar..

0 Läs mer >>
Tidigare i höstas träffade jag Claudia i Köpenhamn. Hon är en tysk kvinna, som till vardags jobbar på bank, och som delar mitt intresse för musik. Hon är snäppet värre än mig, om man får säga så. 
 
Claudia hörde av sig till mig på facebook för ett tag sen och meddelade mig att ett av hennes favortiband, Joshua James, skulle spela i Uppsala lördagen den 19 oktober, och hon tyckte att jag skulle åka och lyssna på dem om jag hade möjlighet. Det visade sig att Joshua James skulle vara förband åt ett brittiskt band som heter the Temperence Movement.
 
(Om någon av er ser på Sons of Anarchy så kan ni ha hört Joshua James där. Tydligen spelades deras låt "Crash this train" där för ett tag sedan. Även låten "Coal war" tror jag har varit med i samma tv-serie.. är inte helt säker på det!) 
 
Jag hade i stort sett ingen aning om vilka dessa band var. Men jag köpte biljetter och begav mig till Katalin i Uppsala den där lördagskvällen. Jag visste inte vem jag skulle lura med mig, så jag gick ensam. Jag kom i god tid och satte mig vid ett bord. Kände mig sådär lagom rock n roll där jag satt ensam och smuttade på en pissig öl och petade på min telefon och sneglade mot dörren i hopp om att se något bekant ansikte. Det enda bekanta ansiktet jag såg var en lärare från högskolan i Gävle. Men det hjälpte inte min ensamhet så mycket. Det kom ett par och frågade om det var ledigt på pallarna bredvid mig, och det var det..
 
Sen kom Joshua och James och grabbarna (Isaac, Evan och Timmy) upp på scen och rockade igång. Eftersom de var förband var det fortfarande inte så mycket folk och även om publiken applåderade artigt så märktes det att de väntade på the Temperence Movement. Själv var jag helt blown away. Joshua har ett väldigt exentriskt uttyckssätt på scenen, och ibland ser det ut som han är i trance där han dansar runt med slutna ögon. 
 
Isaac, Joshua och Evan. Timmy gömmer sig bakom trummorna och Joshua.
 
 Mindre bra bilder, på en fantastisk spelning.

Joshua och killarna tackade för sig och det möblerades runt lite på scenen. Jag passade på att smita iväg på toaletten och fick också ta del av the Temperence Movements sång när de sjöng upp lite innan de skulle upp på scen. De gömde sig i vad som såg ut som ett förråd.. 
 
Sen var det dags för the Temperence Movement att rocka loss. Nu hade mer folk anlänt och det var lite mer röj framför scenen. Jag hade inte haft så mycket koll på Joshua James och deras musik. Men the Temperence Movement hade jag inte ens vetat att existerade förrän ca 2 timmar innan jag såg dem live.. Har inte så mycket att säga om deras spelning heller. Det var mycket röj och publiken dansade nästan lika vilt som sångaren i bandet. Några äldre damer hade druckit lite för mycket och stod och kråmade sig framme vid scenen..
 
the Temperence Movement..
 
 deras scenkläder påminde lite om något som Will and the People skulle kunna ha på sig.. 
 
När spelningen nästan var slut såg jag Isaac som stod ensam med en öl lite längre bak i lokalen. Jag planerade att hålla ögonen på honom så han inte skulle springa iväg och gömma sig innan jag hann tacka för en bra spelning! Såg inte till Joshua själv nånstans. Så när the Temperence Movement tackat och bockat så stegade jag fram mot Isaac. Han var på väg ut, men jag hann ifatt honom och placerade en hand på hans arm för att få hans uppmärksamhet bland alla människor. 
 
Så där stod vi då, två främlingar och stirrade på varandra. Nej, så awkward var det faktiskt inte. Jag tackade för en trevlig spelning, berättade att en av mina tyska vänner sagt att jag borde åka och lyssna på dem. Vi hann också prata om kulturella skillnader. Att den svenska publiken inte är lite lättflörtade som den amerikanska. Helt plötsligt inser jag att vi inte har presenterat oss för varandra, så vi passar på att göra det. Isaac ursäktar sig och säger att hon är på väg ut för att röka, men "hopefully see you later, if you're still around..". Eftersom jag var ensam och inte riktigt kände för att stanna kvar. Även om det kanske skulle ha varit roligt om jag fått hänga mer med Isaac. Så sa jag att jag var på väg hem, men att jag gärna följde med honom ut. Sagt och gjort, jag hämtade min jacka. På väg ut passerade vi Evan, gitarristen i bandet, men jag hann inte säga något åt honom och det kändes lite knasigt att stanna och byta några ord med honom när Isaac redan var halvvägs ut genom dörren. 
 
Utanför träffade vi Tim, trummisen i bandet, som också stod och rökte. Vi pratade lite om allt möjligt. Sångaren i the Temprence Movement kom ut och började prata med Isaac, så jag fortsatte prata med Tim. Berättade att jag inte hade nån aning om vem de var innan jag kom på spelningen, men att en av mina vänner tipsat mig om dem. Han tyckte att det var helt "awesome!" och vek sig dubbelt av skratt när jag konstaterade "yolo!". Han visste inte att vi använde det uttrycket här uppe i den kalla Norden. Tim ursäktade sig sedan och sa att han höll på att bli kall i bara sin tröja och att han måste gå in och plocka ihop sina trummor. Isaac tog min hand och konstaterade att det hade varit trevligt att träffas och kanske skulle våra vägar korsas igen. Innan han släppte min hand såg han mig djupt i ögonen och sa: "You're beautiful, Ellinor!". 
 
Ett perfekt slut på en väldigt random, men fruktansvärt rolig kväll! 
 
När jag kom hem och började leta runt lite på youtube insåg jag att Isaac inte bara spelar bas tillsammans med Joshua James, utan han gör även egen musik.
 
 
Och så två låtar av Joshua James från Hamburg. De är filmade av Claudia några dagar innan jag såg dem. 
 

throwback thursday: J...

0 Läs mer >>
Det snöade lite tidigare i höstas också, så jag vet inte om man kan kalla detta för den första snön. Men hur som helst, nu snöar det och snön ligger kvar på marken. 
 
Det känns rätt! 
 
Gottsunda.

första snön..

1 Läs mer >>
I slutet av augusti var det dags att besöka fosterlandet. Det blev bara en kort visit över en helg. En av de främsta orsakerna till hemresan var att världens bästa Malin skulle gifta sig och något sådant vill man självklart inte missa.
 
Det var jag, mamma, Frida och Elin som flög från Arlanda till Vasa den 23 augusti. Pappa mötte oss i Vasa och vi åkte hemåt. Vi åkte till sommarstugan och grillade. Morbror Peter och hunden Nelly gjorde oss också sällskap. Elin och mamma skulle inkvartera sig hemma hos moffa, och jag och Frida hade blivit erbjunda husrum hemma hos pappa och Inger. Caroline syntes inte till under kvällen eftersom hon var vid byagården och ställde till inför bröllopet dagen därpå.
 
Österbottnisk landsbygd genom bilfönster.
 
 Frida hittar äpplen.
 
sommarkväll.
 
 mat!
 
Nelly.
 
 det står en idiot och vinkar där..
 
Sen var det dags för bröllopdagen. Jag och Frida gjorde oss i ordning och förberedde och övade på vårt högtidliga tal. Sen var det dags att söka sig mot kyrkan. Det var lite fnissigt och nervöst i kyrkan. Morbror blev lite rastlös och jag föreslog att han skulle läsa några psalmer. Moffa satt och förklarade åt Mona vem som var vem av oss systrar. Och jag funderade på om huruvida Malin skulle göra en runaway bride.. passade också på att erbjuda näsdukar åt mina kusiner, som artigt tackade nej. Sen var det dags; Andreas tog plats och ingångsmusiken började spela och Malin gjorde entré.
 
 
(foto: Elin)
 
finaste brudparet.
 
Vigseln gick bra. Prästen försökte vara rolig och lyckades. Malin och Andreas uppförde sig som folk och sa ja på rätt ställe. Och jag försökte att inte bli alldeles för tårgögd. Och sen var det klart: herr och fru Timmerbacka!
 
herr och fru Timmerbacka!
 
Sen åkte vi till Kolam och bröllopsfesten. I väntan på brudparet, som åkt iväg för fotografering, fick vi äta lite smörgåsar och dricka saft. När brudparet anlände så skålades det och och i enligthet med det gamla djungelordspråket ("När Malin gifter sig, dricker Lelli champange.") så valde jag inte det alkoholfria alternativet denna gång. Tur nog gifter sig inte Malin så ofta.. .
 
 
"ge mig nått att dricka!", utbrast bruden..
 
 skål!
 
snyggingar.
 
the Viks.
 
Sen var det dags att ta plats inne i stora salen och invänta maten. Jag och Frida satt tillsammans med några av Malins vänner från konstskolan. Maten var god och vi hade det trevligt. Efter maten serverades efterrät och så småningom blev det kaffe och tårta. Efter kaffet hade Andreas systrar en lek åt brudparet, och efteråt höll mamma ett tal. Och därefter var det dags för mig och Frida att prata lite. Vi skötte oss bra och undvek att berätta en massa pinsamheter.
 
redo för fest.
 
 that's me..
 
 
lite lekar..
 
 en "skära bröllopstårta pose" för kameran..
 
 ett glatt brudpar!
 
 
Senare blev det dags för dans och samkväm. Jag bjöd upp mamma och fick också en dans med själva bruden. Det dansades tills långt in på natten och jag hann också umgås lite med släktingar som jag inte sett på ett tag.
 
Malin!!
 
 bröllopsvals? eller ialla fall bröllopsdans..
 
mera dans..
 
Jag och kusin Alexander, med morbror i bakgrunden.
 
 
efter festen..
 
Så här efteråt kan jag konstatera att det var ett av de trevligare bröllopen som jag varit på! Och med det konstaterandet så får jag väl också passa på att skicka en lyckönskning till herr och fru Timmerbacka!
 
* * * * * * *
 
Dagen därpå så var pappa och Inger inte i stridsbartskick från morgonen, så jag och Frida fixade frukost åt oss själva och åkte sedan till baka till Kolam. Där hjälpte vi till att städa undan efter festen i några timmar innan vi tackade för oss och åkte till Lappfors och hälsade på fammo och faffa. Vi blev bjudna på både mat och kaffe. När vi åkte därifrån åkte vi via Kolam och lämnade Elin. Malin hade lovat att köra henne, Caroline och mamma till flyget dagen därpå, medan pappa skulle köra mig och Frida. Knepigt ibland när man har en stor familj.
 
 
systrar in action..
 
kusinerna .
 
skala potatis.
 
 
hångel och dans..
 
idioter..
 
 solnedgång.
 
mys.
 
 vackert.
 
På söndagskvällen när jag och Frida kom tillbaka till Terjärv passade vi på att ta en promenad och njuta av sommarkvällen.
 
Koskenkorva.. sure, why not?!
 
 
Terjärv kyrka och mommos grav.
 
heaven.
 
fridfullt.
 
me.
 
Morgonen därpå körde pappa oss till Vasa och vi sa tack och hej till Finland för denna gång och flög hemåt.
 

throwback thursday: F...

0 Läs mer >>
Idag anlände det på posten; Årets första julkort!! 
All the way from Holland, och den underbara Lisa!
 
Zweden.. that's right!
 
Känns holländskt.. 

första julkortet!

0 Läs mer >>
 
ps. that's why I try to avoid falling in love.. I'm crazy enough as it is. 
 

when in love...