0 Läs mer >>
 
 

good night..

0 Läs mer >>
Har varit i Finland en sväng och sett till att kusin Malin blev bortgift.. och så har skolan börjat. C-uppsatseländet fortsätter i sakta takt. Det är mitt liv just nu. 
 
Och jag ska uppdatera lite mer detaljerat alldeles strax. Eller ja, inom en snar framtid. 
 
hahah.. :D
 

livstecken.

0 Läs mer >>
Efter en intensiv dag i Gävle så kommer man hem och hittar ett trevligt litet vykort från Tucson, Arizona. 
Då blir man lite varm i hjärtat.
 
To Sera, from Rain Drops. 

Träffade också Hannes i Gävle idag. En kort stund. Eller en lagom lång stund. Ca en timme blev det nästan, innan jag och Denise var tvugna att dyka ner i uppsatsen igen. 
 
I morgon blir det Gävle igen. Borde försöka hinna shoppa lite inför bröllopet också. Lite smink och sånt. Dagarna tar slut. Tur att det inte är jag som ska gifta mig... Skulle vara ett nervvrak så här några dagar innan. Hoppas Malin njuter och inte stressar för mycket! ♥
 
Avslutar inlägget med den mest episka bilden jag sett på länge...
 
Stu Larsen and One Direction.
Or maybe they should be called Wrong Direction now.
Hahaha..

Rain drops, Gävle och...

0 Läs mer >>
"You are going to be brilliant in your field. Your heart is bigger than texas!!!"
 
 

dagens komplimang

0 Läs mer >>
"Och här händer det ingenting", suckade Frida när hon gick in på min blogg igår.
Kanske inte här på bloggen. Men livet rullar på i vanlig ordning.
Jag har två dagar på mig nu att skriva klart uppsatsen, fixa det sista inför bröllpet och göra mig i ordning för en Finlands helg. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Drömde förra natten att jag anlände till Finland med 4 klänningar, inga örhängen (hemska saker!) och inget förberett tal till brudparet. Hoppas inte det var en sanndröm...
 
Färgade håret i måndags.
 
Fick besök av bästa tjejen igår. Hennes föräldrar åkte till sjukhuset med lilla Sara för hon hade inte mått så bra. Elsa och jag såg Trassel, lekte sedan Trassel och avslutade med att ta fåniga, eller mysiga, bilder med datorkameran..
 
Idag återvänder jag till Gävle. 
Men hej, uppsatsen är så bra att handledaren meddelar seminarieansvariga att det är redo för opponering! Vi fick några extra dagar att fixa till den. Fram till på måndag faktiskt. Men jag åker ju till Finland fredag-måndag, så vi måste bli klara nu idag och i morgon! 
Trodde aldrig att vi skulle bli klara. Vågar inte riktigt tro det än heller.. 

onsdag morgon.

0 Läs mer >>
Jobb, jobb hela helgen.. därför har det varit så tyst här.
Jobb och uppsats-ångest. Men i natt får vår handledare en version av vårt skriveri. Hoppas hon inte sågar det helt.. Lord, have mercy.. eller kanske ska man säga: supervisor, have mercy..
 
Jobbar i morgon också. 
 
Det blir nog bra det här. 
 
 
 

jobbhelg

0 Läs mer >>
Min dag så här långt...
 
glass till frukost efterrätt..
 
stickade klart den första vanten.
 
 och vad är en morgon utan ett litet livstecken från Mike?! tror att ett av de där x-en är till mig.. ett till Sarah och ett till Clare.. 
 

Nu är det uppsatskorrigering på balkongen som gäller.

min förmiddag.

1 Läs mer >>
Igår inledde jag och Frida stickningssäsongen i lägenheten.
Och visst är det märkligt att jag lätt kan sitta och sticka i fyra timmar en onsdagkväll, medan klockan närmar sig midnatt, men när det gäller att plugga så orkar jag bara i högst en halvtimme innan jag blir rastlös. Önskar att jag uppskattade uppsatsskrivning lika mycket som vantstickning.
 
fina färger.
 
Kalle vill också vara med. Men han busar mest med garnet..
 
Så såg det ut när jag avslutade vid kl.00.24 igår natt. 

here we go..

1 Läs mer >>
Här sitter jag i Stockholm igen och pluggar. 
Det här blir bra. 
 
 

plugga..

0 Läs mer >>
Har beskådat ett mirakel idag. En 15 timmar gammal bebis. 
Jag vet inte om jag ska skylla på hormoner eller biologiska klockor eller vad, men jag var nära tårar när jag satt och tittade på den lilla flickan som sov djupt och tryggt i sin storasysters och sen sin mammas famn. Okej, tryggt var kanske inte helt rätt ord när hon satt med storasystern. Elsa tyckte nämligen att hon var tråkig när hon sov och försökte peta lite på henne så att hon skulle vakna. Men lillgumman bara gnydde lite och sov vidare.
 
Har också sett hur stolt en 6-åring kan vara över att ha fått en lillasyster. 
 
 
Pyssel med storasyster i väntan på bebisen och föräldrar. Jag fick ett halsband.
 
 
Frida och Elsa hade redan gjort kort till bebisen och Louise och Fredrik, så när jag kom lite senare fick jag också göra ett. Jag gjorde ett kort till hela familjen.

bebislycka!

1 Läs mer >>
Fick en överraskning på posten idag igen. Älskar att få brev!!
 
hurra!
 
en bok och tillhörande ljud-cd, signerad av författaren och med en liten hälsning:
"Ellinor, An investment for you future!!" 
 
Och på tal om brev... Vet inte om jag berättat om det tidigare, men för några veckor sen fick jag ett vykort av världens bästa Hannes.
 
blommor och en lång hälsning på baksidan av kortet. 
 
Jag har så många fantastiska människor i mitt liv. Och det kommer mera.. har hört rykten om att jag kan se fram emot att få ett vykort från Arizona i postlådan någon dag den här veckan också. Happy me!
 

you've got mail...

0 Läs mer >>
Klockan tre i natt föddes en liten prinsessa. Elsas lillasyster.
Louise meddelade för en stund sen att de hade haft en "toppen förlossning". Vad det betyder i praktiken, vet jag inte, men det låte ialla fall positivt! 
 
Louise skriver så här på facebook:
"I natt 3.04 föddes Elsas och Oskars lillasyster! Allt har gått jättebra. 
Hon vägde 3340g och var 48cm lång."
 
Så idag säger vi; välkommen till världen lilla prinsessan Öberg!
Hoppas att vi ses snart!
 
 

kärleksmirakel

1 Läs mer >>
Åh, plugg-ångesten... jag hade nästan glömt att du fanns.. but here you are, knocking on my door. 
Jaja.. vad kan man göra? Bara att andas och carry on.
 
Det är kanske en bebis på gång i natt. Frida var inte hemma när jag kom hem, utan det visade sig att hon åkt hem till familjen Öbergs. Louise och Fredrik åkte in till BB för en timme sen och det verkar som om bebisen har bestämt sig för att komma till världen nu. Åh, så spännande! Väntar med spänning på en uppdatering..
 
Och ja, en del annat spännande på gång också. Eller kanske inte spännande på samma sätt som att Elsa ska få ett lillasyskon, utan helt enkelt bara roligt.. 
 
Kom hem idag och hittade ett brev från Danmark i mitt rum. Med ett litet meddelande från Frida.
 
Ser ut som om det blir en resa till Köpenhamn om några veckor...
 
och vad är väl bättre än ett litet meddelande av världens bästa Mike? ♥

life is a roller coas...

1 Läs mer >>
Förlåt, kunde inte låta bli.. har tänkt tillbaka på sommaren idag. Och Mike har gjort den här sommaren helt fantastisk! Längtar till oktober, då jag äntligen får se honom, och förhoppningsvis träffa honom, igen.
Underbara, älskade man!
 
Han var i Vancouver igår. Nästa stop på turnén är Toronto.
10 spelningar till i USA/Kanada/Mexico, sen kommer han tillbaka till Europa.

sommaren 2013: mike r...

1 Läs mer >>
I fredags när jag skulle ta tåget hem från Stockholm hoppade en familj, bestående av mamma och två barn under 10 år, ombord på tåget i sista minuten. Jag uppfattade att de hade varit på Gröna lund och skyndat sig till spårvagnen och sen sprungit till tåget. Barnen bad mamman fråga konduktören om det fanns vatten ombord på tåget. När konduktören kom för att kolla biljetterna frågade mamma honom om det. Men tyvärr kunde inte konduktören hjälpa. När han hade gått därifrån började dottern gråta. Inte "gnäll-gråt", utan ett hjärtskärande," trött efter hela dagen på Gröna lund och nu  jättetörstig"-gråt. Mamman försökte distrahera henne med att hon kunde ringa till pappa. Så där satt hon och hulkade i telefon med sin pappa och berättade om hur törstig hon var. Mitt hjärta brast lite och jag letade genom min väska och hittade min vattenflaska. Vattnet var säkert varmt och inte så gott, men det var vad jag hade att erbjuda. Så jag tassade fram till familjen och överräckte min flaska. Log mot mamman och förklarade att det var vanligt kranvatten. Hon log tacksamt mot mig och ungarna stirrade på mig som om jag var en galning... Jag gick tillbaka till min plats och fortsatte läsa min bok. Hörde hur mamman pratade om att barnen kunde dela på vattnet som den "snälla tjejen" gett dem. Nån minut senare dök de två barnen upp vid min plats. De gav tillbaka den tomma flaskan och tackade. Mamman vände sig om och tackade mig hon också, och förklarade att de hade varit tvungna att springa till tåget. Och jag nickade och log och sa att jag förstår hur det kan vara. Vem har inte varit sådär äckligt törstig nångång?!
 
Nu berättar jag inte detta för att visa hur fantastiskt snäll jag är. Utan jag ville berätta det för att jag än en gång blev påmind om att det krävs så lite för att hjälpa någon annan. Och det känns så gott! Bästa som hände på hela dagen.. kanske hela veckan! :)
 
Idag har jag varit på gudstjänst och efteråt gick jag och Frida in till stan. Vi åt lunch på en asiatisk restaurang. Efter det gick vi och såg på lite smycken och kläder, och köpte en födelsedagskort till en av mina fantastiska passenger-vänner, Clare, som bor i Brighton. Hon fyller egentligen idag. Men hon får kortet några dagar för sent. Tror ändå att hon kommer att bli glad. Hoppas det!
 
trötta systrar.

vad jag har det ger j...

0 Läs mer >>
Läser "Bruce" av Peter Ames Carlin.
 
"Bruce satt som klistrad vid radion om han gillade låten som spelades. Och när en lokal radiostation råkade lägga en Frank Sinatra-ballad på skivtallriken under deras (Bruce och flickvännens) färd genom en snöstorm i området i Asbury Park där Hannan (flickvännen) bodde svängde Bruce in till vägkanten, tog sin flickväns hand och drog försiktigt ut henne på gatan. Sedan dansade han vals med henne och sjöng i hennes öra medan snön föll genom ljuset från gatlyktorna.
 

lost in a book