1 Läs mer >>
Har varit lite dämpad i några dagar och har därför varit lite dålig på att uppdatera min blogg.
Jag blir så ibland. Efter att ha levt med mig själv i snart 28 år, har jag börjat lära mig hur jag fungerar. Jag är en känslomänniska och mina känslor kan pendla ganska rejält. Så ena dagen är allt fantastiskt och jag älskar allt och alla och dansar på moln. Nästa dag ligger jag under täcket och önskar att jag skulle upphöra att existera för en tid. Men nu mår jag bättre. Och känner mig gladare.
 
Idag har jag varit till Gävle. Försökte reda ut lite krångel som jag har åstadkommit under min studiegång. Det gick inte helt perfekt. Men jag känner att jag ialla fall har börjat ta itu med det. Det jobbiga är när man blir hänvisad från en person till en annan. Nåväl, ska fortsätta att nysta upp min oreda imorgon.
 
Gävle visade sig ialla fall från sin bästa sida. Det var grått och regningt i Uppsala när jag och Frida lämnade staden. (Frida fick följa med som sällskap.) Men ju närmare Gävle vi kom desto finare blev vädret. Och framme i Gävle sken solen så vackert och jag kände livsglädjen återvända.
 
Sprang som sagt runt och träffade lite administratörer och lärare en stund. Hann också med en lagom rolig toalett incident, som jag dock väljer att inte berätta här, eftersom den kan anses som osmaklig och inte uppskattas av folket. Om det dock finns någon som uppskattar dråpligheter på toaletter, så kan jag berätta historien för dig i ett mindre offentligt sammanhang.
 
Träffade en före detta klasskamrat i skolan också och gjorde henne sällskap när hon åt en sen lunch. Det var riktigt trevligt! Och vår korta pratstund förgyllde verkligen min dag.
 
Jag och Frida åkte sen hem till Hannes, eller Lord Brandel som han så högtidligt titulerar sig nuförtiden. Där bjöds det på kaffe och chokladbollar. Hannes har varit till Indien och hade till vår stora förtjusning med sig presenter hem till oss. Frida fick en vacker scarf och jag en väska, med elefanter på. Hur fin som helst! Om alla mina grejer ryms ner i den, ska jag ta med den till skolan i morgon.
 
Sen var det raka vägen hem. Eller nästan rak. Svängde in via Ica Maxi och shoppade godis och sånt. Passade också på att köpta spolarvätska och fylla på den, när vi ändå stod stilla. Och jag vet att det är lite töntigt men jag känner mig faktiskt lite kaxig när jag vänder upp motorhuven och står där och grejar. Ja, jag vet att det är något som alla kan göra. Men jag känner mig lite tuff och jag brukar faktiskt få några imponerande blickar. Eller så är det bara vad jag inbillar mig.

Kvällen avlutades på Bandstolsvägen i Gottsunda.Tonårskul/torsdagskul med ett gäng högljudda grabbar och en handfull med ledare. Fina människor.
Efteråt skulle jag träffa en vän och medan jag står och väntar på honom kommer en kvinna ut ur en trappuppgång och tänder en cigarett. Jag tyckte hon ser bekant ut, men tänkte inte mer på det, utan stod bara där och mindade min egen business. Kvinnan frågade plötsligt om hon ska låsa upp dörren åt mig, ifall det är dit jag ska. Men jag förklarade att jag bara väntar. Sen frågar hon med ett leende: "Jobbar du fortfarande där?" och nickade mot vår anspråkslösa tegelbyggnad. Jag blev överraskad av att hon kände igen mig, men svarade att visst gör jag det. Vi började prata om Lördagskularbetet och om folk som jobbat där innan. Hon berättade om sin familj och jag då kom jag på vems mamma hon var. Hennes telefon ringde sen och han som jag väntade på kom och mötte mig. Så vårt samtal avslutades med ett leende och en vinkning. Men jag kan konstatera som jag konstaterat så många gånger tidigare: Jag älskar människor! Älskar att möta människor. Att prata med dem. Att försöka möta dem i deras situationer. Sådana möten förgyller mitt liv och ger mening till det.
 
I morgon är det föreläsning på schemat.
 
Frida i solen på skolans parkering.
 
Hannes, the awesome, har gjort en "I am awesome"-burk, inspirerad av min "livet är värt att leva"-burk. I approve and like!
 
Hannes är inte bara Hannes längre. Hans nya titel är Lord Brandel of Chaol Ghleann.
 
Fridas vackra scarf och min fantastiskt fina väska, men elefanter! Tusen tack, världens bästa Hannes!

en dag i mitt liv.

0 Läs mer >>
Är trött och har inte så mycket vettigt att säga ikväll.
Har jobbat idag.
Pluggade lite när jag kom hem. Men höll på att somna vid köksbordet. Trots att jag druckit kaffe.
Ska jobba i morgon igen.
Tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig nu. Kanske orkar jag stiga upp lite tidigare imorgon och få lite saker gjorda innan jobbet.
 

trött tisdag.

2 Läs mer >>
Ibland känner jag mig så trött. Och tom. Det känns som om någon drar ur proppen ur mitt livs badkar.
Så känns det ikväll. Grått och trist och värdelöst.
Men jag vet att det går över. I morgon kommer det säkert att vara bra igen. Så det bästa jag kan göra är att krypa under täcket och sova några timmar.
Ska jobba i morgon, men börjar först 8.45, så jag får nästan en sovmorgon.
 
Batumi, Georgien 2005.

...

2 Läs mer >>
Började dagen med att försova mig lite och fick stressa för att hinna till tåget. Men det gick bra. När jag hade satt mig ner i tåget och plockat upp min bok kom min klasskompis Nicolina in och satte sig bredvid mig. Minuten senare kom en till klasskompis, Keri, inrusande med en kaffetermos i handen och andan i halsen. Det visade sig senare att även en till klasskompis var med på samma tåg. Roligt att vi är fler som pendlar den här terminen; två från Stockholm och två från Uppsala.
 
Kursintroduktionen var som kursintroduktioner bruka vara. Läraren försökte förklara att vi måste jobba hårt för att lyckas. Att vi inte kommer att ha tid att jobba vid sidan av studierna. Och att denna kurs är svårare än våra tidigare kurser, och att vi måste läsa kurslitteraturen, inte bara en gång utan om och om igen för att verkligen förstå det.
Vi fick också veta att vi inte får skriva våra C-uppsatser ensamma utan att vi måste göra det i par. Eller måste och måste, vi ska.. Och vi skulle bestämma med vem vi ska skriva där och då, på en gång. Blev lite kaotiskt där en stund, ialla fall i min hjärna.
 
Vi hade bara en kort skoldag idag och slutade redan kl.12.30. Efter att vi slutat promenerade jag och Hannes in till stan. Vi pratade om livet, skolan, kärlek och annat som man kan fundera på. Vi träffade en gäng med änder som låg och myste i snön vid ån och vi stannade och sa hej. De trodde att vi hade mat till dem och kom ivrigt vankande och kvackande. Tråkigt för dem hade vi inget gott att bjuda på. Jag tycker vanligtvis att fåglar är aningen obehagliga, men de här var faktiskt lite söta. Även om jag misstänker att den ena skrek en massa otrevliga saker åt oss. Han såg ialla fall lite butter ut där han stod och kvackade.
 
Sen var det tåg hem.
 
Hannes hälsar på herr And.

en skoldag

0 Läs mer >>
Jag har så mycket fantastiskt, mysigt, awesome att se framemot under våren. Men jag är lite konstig, så jag vågar liksom inte berätta om det innan det är riktigt nära, ifall nått skulle hända och det inte blir som planerat. För hur många gånger har man inte planerat något och berättat om det till höger och vänster och sen blev det inte av?!
 
Men det jag kan och vill berätta nu är ialla fall att det kommer att bli några Bruce konserter i Stockholm i maj tillsammans med mamma och lillasyster Elin.
 
Och i fredags fick jag ett mejl som meddelade att jag nu är anmäld till en kurs i Lindy Hop, som kommer att pågå under 10 veckor i vår. Kursen drar igång i slutet av februari. Och jag är anmäld tillsammans med en danspartner. Tror inte att jag kommer att presentera honom riktigt än. Inte för att han är hemlig på något sätt.. men ni kommer att få höra så mycket om honom och danskursen under våren, så jag skonar er från det för tillfället.
 
Hur som helst; jag är excited till max! Det enda som drar ner lite på mitt humör just nu är ångesten inför C-uppsatsen. Någon som har några bra tips hur man hanterar skolångest? Alla tips mottas med tacksamhet.
 
I morgon ska jag till Gävle. Introduction to the course and the degree project, står det på schemat.
Go'natt alla underbar!
 
Bruce Spingsteen och gänget i Helsingfors förra sommaren.
 
Jag och mamma på Ullevi i väntan på Bruce förra sommaren.
 

En vår full av äventy...

0 Läs mer >>

"Jag älskar livet. Inte alltid att leva livet, men livet självt är mig heligt." - Marcus Birro

0 Läs mer >>
 Söndagsmys. Tulpaner. Kurslitteratur. Choklad. Passenger. 
 

Lycka.

0 Läs mer >>
Det har varit en lugn dag i den Vikska lägenheten idag.
Planen för dagen var att plugga, mycket och massor. Men det är först nu i kväll som jag kom igång med det. Vi börjar en ny kurs på måndag och det rekommenderades att vi skulle läsa en bok, för att vara väl förberedda. Så det är det jag gjort hela kvällen.
 
Älskade/hatade kurslitteratur.
 
Och när vi ändå är inne på ämnet kurslitteratur. Varför är böckerna så gripande dyra?! Social science-boken som skymtar på bilden är det dyraste som finns i mitt rum just nu, bortsett från datorn då kanske. Inte för att jag vet vad den är värd egentligen. Men hur kan en bok vara så dyr? Och vad ska man göra för att skriva en bok som kan säljas så dyrt? Kanske borde jag tänka om och börjar skriva böcker om hur man forskar...
 
Nåväl, borde återgå till min kurslitteratur nu och läsa lite till innan John Blund kommer och kidnappar mig.
Peace & love!
 

Lazy day...

1 Läs mer >>
Mina fina vänner Lena och Tomas är ute på äventyr; en jorden runt resa. Jag här läst deras blogg idag och blir själv lite sugen på att hoppa på ett flyg och lämna kalla, gråa Sverige för en tid. Vill ni läsa om deras resa kan ni göra det här: http://nordquistjordenrunt.blogg.se/!
 
Bilden är från inbjudningskortet till deras bröllop 2008.

Blogg tips!

1 Läs mer >>
 
 

Fight for love.

1 Läs mer >>
Mission accomplished.
Körde in en vän till stan.
Vad ska man annars göra klockan ett en fredagnatt?
 
Jag har funderat en del på det där; när är man snäll och när är man för snäll. Jag tror att folk ibland tycker att jag är för snäll. Men jag tänker såhär; vaför inte hjälpa till när man kan? Självklart måste man också kunna säga nej, och inte alltid ställa upp vilkorslöst på allt.
Men som nu i natt. En vän frågade mig tidigare ikväll: "vad gör du klockan ett i natt?". Jag hade inget annat planerat. Visst, sova är något som man kan göra då.. men nattuggla som jag är skulle jag säkert ändå ha varit vaken. Så varför inte köra in en sväng till stan?
Jag mår alltid mycket bättre, och känner mig mycket gladare, när jag kan göra något för nån annan!
Men nu tror jag att det är dags att göra något för mig själv. Nämligen se till att jag får lite sömn.
 
Var snälla med varandra!
 
Snark! Jag har en förmåga att somna överallt. Detta är en av mina favoritställen; på min balkong!
Det dumma är att soffan är ca 110 cm lång.. inte så bekvämt i längden..

alltid redo...

0 Läs mer >>
Det har varit en lång dag och den är inte riktigt slut än. Ska eventuellt ut på ett litet uppdrag än i natt. Jag är lite som Batman... when someone needs me; I'll be there. Okej, jag vet inte om det är så Batmans business funkar. Vet ingenting om Batman för att vara helt ärlig. Borde kanske se de "nya" Batman filmerna. Har hört att de är bra. Och jag tror att det typ hör till allmänbildning att se dem.
 
Idag har jag jobbat. Men bara till kl.14.
Har också hunnit med ett besök hos optikern. Det gick bra. Jag har inte blivit mer blind. Det jobbigaste med synundersökningen var när optikern sa: "och så tittar du till höger." Och jag satt där som ett fån och försökte komma på vilket håll som är höger. Några sekunders kaos i hjärnan innan det blev rätt. Men det blev lite av en icebreaker för mig och optikern och vi kunde skoja om det.
Någon annan som har svårt att skilja på höger och vänster?
 
Dagens fredagsmys bestod av subway-macka, glass och chill i soffan med Frida.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

0 Läs mer >>
En kollega på jobbet är sjuk och jag får hoppa in och jobba extra idag också.
Det går bra att jobba när man väl kommit på plats. Men att stiga upp tidigt är inte min starkaste sida. Skulle somna på mindre än en minut om jag blundade. Men det ska jag inte göra... Istället ska jag hoppa upp ur soffan och börja göra mig i ordning.
Ny dag, men nya möjligheter. 
Och fredag också. Kan det bli bättre?!

Rise and shine..

0 Läs mer >>
Dagens "livet är värt att leva":
Den där underbara känslan när man får stryka över saker på sin "to do"-lista.
 
I morgon ska jag jobba. Väckning kl.05.44. Så det blir en tidig kväll ikväll. Det är ialla fall planen.
Nu ska jag gosa ner mig i sängen med den fantastiskt inspirerande boken Interviews - Learning the Craft of Qualitative Research Interviewing.
 
 

Onsdagkväll

0 Läs mer >>

Frida

0 Läs mer >>
 
 
 

Note to self: