0 Läs mer >>
Hemma i Sverige igen efter några intensiva, regniga och alldeles fantastiska dagar i Paris! Känns lite knasigt att vara tillbaka i vardagen.. Längtar redan iväg ut på äventyr igen! 
 
Har hunnit besöka astmasköterskan idag och fått testa mina lungor lite, och det är tydligen inget större fel på mig. Lite lägre lungkapacitet än "normalt", men ändå inget att oroa sig för tydligen. Och astmamedicinen som jag fick gjorde ingen skillnad heller. Men jag ska ändå träffa en läkare nästa vecka och fundera lite med honom, eventuellt skriver han ut astmamedicin åt mig som jag kan ta innan jag ska ut och springa, eller så gör han ingenting. Vi kan ialla fall konstatera att jag kommer att "live to run another day", så att säga. :)
 
Tror det blir ett spring idag faktiskt! Det är nog det enda jag har längtat efter när jag varit borta i helgen; att ta på mig springskorna och ge mig iväg på en runda..! Jag är konstig, jag vet..
 
Montmartre och Sacré Coeur i bakgrunden.

hemma i Sverige igen....

0 Läs mer >>
Glad påsk! Han är uppstånden!
Grattis! Hurra!
Bra! Duktigt!
Kämpa på! 
Och jobba hårt!
 
Mitt liv rullar på. Jag jobbar, pluggar, blir äldre, springer, springer längre och ännu längre och vinter blir till vår, och våren börjar nästan kännas som sommar. 
 
Och benen är vita och solen skiner.
Och jag svettas.
 
Livet, ni vet. 
 
 

söndag igen..

0 Läs mer >>
 Jobba, jobba hela helgen, men bara korta dagar, dvs 7-15. Idag blev det också lite after work/sen lunch med Frida på stan. Vi åt på ett av favoritställena, den inte allt för glamorösa asiatiska restaurangen China River. Sen gick vi en sväng på stan och jag hann in till Åhlens och köpte nya lakan. Sen konstaterade vi att det är konstigt att allt stänger vid kl.16 på söndagar (förutom Åhlens som stängde kl.17).. och gick och satte och i solen vid stationen. Där väntade vi på att klockan skulle bli 17.40, då Dan skulle hämta mig och vi skulle åka till danskursen. Dan kom och Frida tog bussen hem. Dansen gick bra. Lika roligt som alltid. Det är fina människor jag dansar med, trots att jag inte har nån aning om vad de heter.. 
 
I morgon blir det mera jobb. Det blev lite krisigt pga att en kollega är sjuk, så jag lovade att komma in några timmar, närmare bestämt 8.30-14. Sen är det tjejmys som gäller för hela slanten! Jag och Frida ska nämligen på bio med Elsa, sen blir det McDonalds och sen åker vi hem och har pyjamasparty av nått slag. Roligt kommer vi att ha ialla fall! :) 
 
Nu är det sovdags igen! Ja, klockan halv tio på kvällen känns som en bra tid att avrunda dagen. "Sovmorgon" i morgon till kvart i sju. Och i morgon ska jag njuta av min sista dag som 28-åring.. inte illa..! 
Forever young. 
 
Jag och Elin för några år sen..

söndag, helt enkelt.

0 Läs mer >>
För de som undrar hur mitt springande framskrider så kan jag meddela att jag i tisdags sprang 10,1 km på 1.12.59.. Jag var lite besviken på mig själv och ville inte gärna berätta det. Men hej hallå, det är inte en värdelös tid! Påminnelse: Lidingöloppet i september 2013, 1.16, nånting, nånting.
I onsdags hade jag Frida med mig när jag var ut och sprang och jag tror att jag äntligen har hittat en runda som är typ exakt en mil. Och vi gjorde den på 1.07.39, trots att vi båda var sjukt mätta och inte riktigt kände att det gick så bra. Hurra för oss! 
 
Ni kanske tycker att det är tråkigt att läsa om mina springtider, men det är skönt att skriva upp dem nånstans, så att jag har dem svart på vitt. Sen när kollegorna fnissar åt mig och ger varandra menande blickar när de konstaterar att jag ska försöka mig på milen i Blodomloppet, då kan jag lätt plocka fram dessa inlägg och påminna mig själv om att jag har gjort det många gånger förut, och att det har gått hur bra som helst. Ja, en av mina kollegor kände än en gång att hon måste kommentera mitt springande på ett mindre uppmuntrande sätt.. What's wrong with people?! 
 
Förstår inte denna människa att jag själv är expert på att ifrågasätta min förmåga, och att tvivla på om jag kommer att klara det? Det är inte det att jag är så himla säker på mig själv och behöver tas ner på jorden! Eländiga människa.. Ja, jag vet att jag inte ska lyssna på sånt strunt, men man blir ju bara så trött. Och lite ledsen. Ibland tänker jag på det som Stampes mamma sa i Bambi: "Kan man inte säga något snällt, behöver man inte säga något alls!".
 
På tal om Blodomloppet.. Jag skulle anmäla mig till det igår, men anmälningslistan på jobbet hade försvunnit..  La upp en lapp på anslagstavlan där jag efterlyste den! Hoppas att det ordnar sig. Sista anmälningsdagen är idag, stod det på listan, så jag var inte för sent ute. 
Fortsättning följer..
 
Nu är det fredag. I helg är det jobb som gäller. 

fredag.

0 Läs mer >>
Idag har jag hunnit vara relativt produktiv, trots att jag "försov" mig lite och kom igång med dagen ganska sent. Började dagen med att inse att vi inte hade nån mjölk hemma, så jag fick traska iväg till Ica för att köpa det. Det går inte att dricka morgonkaffet utan mjölk. Efter frukosten har jag hunnit hjälpa Frida med att bära ut smutskläder till tvättstugan, fixat en del på uppsatsen, tackat nej till jobb idag, bokat läkartid för mina astmalungor (29 april) och nu ska vi snart iväg till Ica igen om handla och sen är det nog dags för en sen lunch. 
 
Snöat har det gjort idag också. Märkliga vårtid! 
 

onsdag.

0 Läs mer >>
Det finns alltid tusentals ursäkter, men det finns nog lika många anledningar till att göra något. 
 
Idag regnar det. En perfekt ursäkt när det gäller att undvika att behöva springa. Heh.. trodde du ja! På med springskorna. 9.5km. 300 m längre än min vanliga runda! Nästa gång springer jag ett extra varv runt parkeringen så borde jag vara upp i milen. Och det regnade, och regnade, och regnade.. Och det gick bättre än någonsin. 1.06.16. 
 
Vågar jag börja hoppas på att jag ska klara milen på en timme innan sommarn är över? 
 
En av mina kollegor fick höra att jag planerat springa milen på Blodomloppet i maj och hon såg lite bekyrmat på mig med huvudet på sned, och sa sen lite tvekande och "uppmuntrande": "jaa.. man kan ju alltid försöka.. det kan man.." och nickade och log. 
Tack för det..! 
 

"confused, we will ru...

0 Läs mer >>
Life is good.
I morgon är det måndag igen. Vart rusar tiden iväg?
Snart är det min födelsedag. 
 
Ikväll är jag glad och ledsen på samma gång. Jag längtar bort och jag längtar hem. Jag vill stanna och jag vill fly. Jag vill leva livet och jag vill ta en paus från livet. Jag älskar och jag hoppas och jag drömmer och jag längtar och jag kämpar och jag försöker och jag faller och jag snubblar och jag ger upp och jag fortsätter och jag lever. 
 
Selfie med Elin, Jarrad, Elin och Stu i måndags.
 
Selfie med Frida och världens bästa Dan tidigare idag. 

...

0 Läs mer >>
Jag har jobbat tre dagar i sträck nu, och det innebär väckning klockan 5 och att jag sen stupar i säng vid klockan 9 på kvällen.. Känns lite "äta, jobba, sova, dö..". Men det går bra. Jobbade igår, lördag, och jobbar även hela nästa helg = mera pengar! 
 
En "normal" konversation från jobbet tidigare i veckan:
Arbetskamrat: Du bantar?
Jag: Nej. Jag springer.
Han: Du gått ner i vikt?
Jag: Nej.
Han: 4-5 kg?
Jag: Nej, verkligen inte. Isåfall ljuger vågen, för den visar ingen skillnad.
Han: Vad väger du?
Diskussion slut. 
 
Men man får väl ta det som en komplimang att folk tycker man ser smalare ut. 
 
Anmälningslista till Blodomloppet i maj sitter upp på anslagstavlan på jobbet nu. Jag borde anmäla mig. 
 
Nu sitter jag här och njuter av en kopp kaffe. Ska städa lite idag, och plugga lite, och sen på eftermiddagen får vi fint besök från Finland. Det är Dan som har varit i Sverige och hälsat på sin syster, tror jag, och på vägen hem svänger han in via Uppsala en stund. Ska bli så roligt att träffas. Det är över ett år sen senast, ett och ett halvt kanske till och med.. 
 
Och ikväll blir det dans sen igen.

söndagmorgon.

0 Läs mer >>
Jag erkänner; det finns dagar när jag önskar att jag hade ett annat liv. När jag önskar att jag hade man och barn, villa i förorten och en beagel som heter Bertie, och en Volvo på uppfarten, och en mysig trädgård men en gunga till barnen på bakgården. 
 
Men.. Sen finns det också dagar som den här. När jag står i badrummet och målar mina ögonfransar och låter tankarna flyga fritt och det slår mig som en blixt från klar himmel. Vad lycklig jag är! Och vilket bra liv jag har! Precis så här. Utan man/pojkvän/partner, utan barn, utan Volvo och Bertie. 
Kanske kommer det att bli aktuellt nångång framöver. Det får tiden visa. Men idag är jag lycklig! Idag trivs jag med mitt liv just som det är! 
 
Allt har sin tid.
 
Dagens låt är en gammal goding från 2011: Settled av Passenger.
 
 

jag är lycklig.

0 Läs mer >>
Sådär nu har jag landat i Uppsala igen efter två dagar på vift. Tog en ofrivillig sovmorgon och sov som en klubbad säl till klockan halv 11.. Blev förvånad när jag vaknade och såg på klockan. Kan inte komma ihåg när jag senast sovit så länge. 
 
Ska skriva mer om de senaste dagarnas äventyr lite senare, men jag kan såhär kort säga att söndagen spenderades i Oslo och måndagen i Stockholm. Det blev många timmar på tåg. Sommar och sol i Oslo, lite snö och lite sol i Stockholm. Några nya vänner. Och så fick jag höra Stu spela två kvällar i rad. 
 
Idag blir det spring, C-uppsats och lek med Elsa..
 

back to reality!