0 Läs mer >>
Dags att vrida tillbaka tiden till en helg i mars..
 
Jag bestämde mig alltså på lördageftermiddag, den 29 mars, att jag skulle åka till Oslo dagen därpå. Bokade tågbiljetter och klockan halv sju på söndagmorgonen började min färd. Först tåg till Stockholm och därifrån vidare mot Oslo. Många sömninga timmar på tåget genom ett soligt Sverige. 
 
selfie på tåget.. det blev inte många bilder på det här äventyret.
 
Anlände till Oslo vid halv tre på eftermiddagen. Det var mitt första besök i den norska huvudstaden och det tar alltid en liten stund innan man hittar sig själv. Jag trodde jag hade lite koll på vart jag skulle gå för att hitta till vandrarhemmet där jag skulle övernatta. Men icke.. Jag tänkte lite fel och kom så småningom mycket fel. Ringde hem till Elin som fick hjälpa mig hitta rätt igen. Anlände till vandrarhemmet lite senare än planerat, men hann se lite av staden medan jag gick vilse. Den norsk-svenska kommunikationen gick bra och jag hittade till mitt rum. Delade rum med 7 andra tjejer. Ett gäng spanska (?) tjejer var på rummet när jag kom dit, men de var på väg ut. Jag bäddade min säng och plockade av mig några klädplagg. Vädret i Oslo var inte det samma som vädret i Uppsala. Folk gick runt i shorts och t-shirts. Sen gick jag ut igen. 
 
min säng för natten. 
 
Jag gick för att leta reda på Parkteatret, där Stu skulle spela några timmar senare. Jag hittade dit efter en liten detour.. Det märkliga med Oslo är att det inte verkar finnas kvadratiska kvarter, utan gatorna vänder och vrider på sig lite som de vill. Det var mycket folk ute för att njuta av sommarvärmen. Jag såg en kille i en såndär norsk stickad tröja, och jag kunde kryssa av det på min checklista. Jag gick sen och letade reda på lite mat, och återvände sedan till vandrarhemmet. Jag slängde mig på sängen och vilade lite och hade lite dåligt samvete för att jag inte utforskade staden lite mera. Men jag övertalade mig själv att nästa gång jag är i Oslo, och förhoppningsvis stannar längre än 17 timmar, då ska jag se allt som man bör se. 
 
Medan jag höll på att göra mig i ordning för kvällen kom två tyska(?) tjejer "hem". Vi pratade inte så mycket, men hälsade glatt på varandra. En stund senare lämnade jag dem och började gå mot Parkteatret. Dörrarna till Lilla scenen skulle öppnas vid halv åtta, och jag kom dit en stund efter det. Man gick genom i en bar och bakom baren fanns det ett rum där Stu skulle spela. Det var ca 15 pers där när jag kom, men det fyllde på under timmen som gick och det kom väl runt 80 pers. Vid halv nio steg Stu upp på scenen. Det var så roligt att se honom igen! 
 
Stu.
 
Och Stu var sig lik! Han skojade om att det var den minsta scen han nånsin spelat på och han var lite orolig för att ramla ner från den när han trampade på och dansade medan han spelade. Det var så roligt att höra honom igen, och även om inga av låtarna var helt nya för mig, så gjorde det inget alls. Han sjöng bl. a. en av mina favoriter Pocket full of coins, som är en break up sång, och även den fantastiskt vackra Maybe I am. Publiken verkade gilla vad de hörde, även om de skrattade på lite märkliga ställen.. Jag brukar inte tänka att Stus texter är roliga, men visst kanske man kan tolka dem så också. T ex fick refrängen i Music is my mistress folk att skratta till. Den går så här "Music is my mistress and she keeps the girls away. They always seem to come along, but never seem to stay..". Roligt eller bara ärligt? 
 
När Stu hade spelat klart blev han inklappad igen och körde en fantastisk cover på den gamla klassikern People get ready. Hur vackert som helst! Han uppmanade sedan folk att komma och säga hej eller köpa en skiva om man så önskade. Jag stod ganska nära hans bord med skivor, så jag var den första på plats när han kom dit. Han hälsade artigt, men sen såg han att det var jag och utbrast i vanlig ordning "What are you doing here?!" och så fick jag en hjärtlig kram. När folk sen började komma för att hälsa och byta några ord med honom, tog jag ett steg tillbaka och gick istället och letade upp Jarrad Seng. När jag presenterade mig för honom kände han genast igen mitt namn. Jag träffade även några av hans vänner, en norrman och en autraliensisk tjej som pluggar i Stockholm, och som hade kommit till Oslo med samma tåg som jag. Och som också skulle åka tillbaka till Stockholm med samma tåg som jag, visade det sig. 
 
Det tog sin tid för Stu att prata med alla som ville prata, och ta bild med alla som ville det. Men så småningom tunnade det ut med folk och vi gick och pratade med honom. Den norska killen sa att han hade tagit ett bord ute i baren och Stu sa att han skulle komma om fem minuter, så han och Jarrad och tjejen försvann backstage. Det uppstod en stund av förvirring för mig. Skulle jag gå ut i baren och slå mig ner vid bordet med de andra? Eller skulle jag smita därifrån? Jag ville inte tränga mig på ifall jag inte var välkommen, men samtidigt ville jag inte gå innan jag hade sagt hejdå till Stu. Så jag gjorde vad jag alltid gör, ringde ett paniksamtal till Frida. Vi bestämde att jag skulle gå till bordet och ialla fall invänta Stu, för att på så sätt kunna säga hejdå. Så det gjorde jag. Det visade sig att de tre personerna som satt vid bordet var två norska bröder och en svensk tjej. En av bröderna kände som sagt Jarrad och tjejen kände Stu. Jag välkomnades att sitta ner och efter en stund kom de tre australiensarna. Vi satt i ungefär en timme och pratade strunt om allt möjligt, mycket om Jarrads videor och Mikes framgång, men även om snus och märkliga norska traditioner. Stu bjöd på dricka och det kändes väldigt roligt att få sitta ner och prata lite med honom i lugn och ro, även om det inte bara var vi två som pratade.
 
Stu, som skulle köra till Stockholm, nästa morgon avrundade kvällen ganska tidigt. De andra skulle inte åt samma håll som jag, utan jag sa hejdå åt dem utan för Parkteatret. Det var inget storslaget avsked eftersom vi skulle ses igen nästa kväll. 
 
Jag traskade tillbaka till vandarhemmet och sov gott i ca fem timmar innan det var väckning och jag packade ihop mina saker och begav mig till tågstationen. När jag klev på tåget träffade jag Jarrad och hans tjejkompis som satt i samma vagn som jag, Stu skulle köra "turnébilen" och den svenska tjejen åkte med honom. Tågresan gick bra, och 6 timmar senare rullade jag in på Stockholms centralsation. Där skulle jag träffa Elin och Frida för en episk andra kväll med Stu.
 
Fortsättning följer...

Throwback thursday: Ä...

0 Läs mer >>
 C-uppsatsen inskickad. Ett år efter den egentliga deadlinen. Jag skickade in den i måndags, och det har ännu inte riktigt sjunkit in i min skalle att det är över nu. Under året som gått har jag stundtals tvivlat på att vi nånsin skulle bli klara. Men nu ser jag för första gången på länge ljuset i änden av tunneln. 
 
Juridikuppgiften som jag och Keri kämpade med i fredags och söndags har också blivit godkänd. Så nu känns det faktiskt som om jag har lite vind i seglen, även om det är en del kvar innan jag har min examen. 
 
Idag kommer Elsa hit och hänger med mig. Jag har funderat om vi skulle gå ut på en liten picknick, men det blåser så fruktansvärt. Vi får se.. 

step by step..

0 Läs mer >>
Den senaste veckan har varit lite av en utdragen mardröm. Eller det är väl så att jag helt enkelt har haft för mycket att göra och före lite tid. Jag har försökt prioritera tiden rätt för att hinna med allt, men sen kommer ett till "måste" in och kastar om det jag planerat. Vilket är lite frustrerande.
 
Igår satt jag och en klasskompis och pluggade från halv elva på förmiddan till halv åtta på kvällen. Att det var söndag och solen sken och det var sommarkänsla i luften var något som vi ignorerade totalt när vi stängde in oss på biblioteket. Vi blev klara med juridikuppgiften och hann lämna in den i tid. Hurra för oss! Väl hemma så anmälde jag mig också till juridik salstentan, även om jag är osäker på om jag kommer att fixa den.
 
Här kan man plugga..! 
 
 
När jag kom hem igår unnade jag mig lite tid framför hockeymatchen Finland-Ryssland VM-final. Det gick inte riktigt hela vägen för Finland denna gång. Men bra jobbat ändå! 
 
Idag vet jag inte vad jag ska göra... fast det är inte sant. Det är bara det att det har blivit så många ändringar i min planering när det gäller den här dagen att jag nu känner mig lite förvirrad. Jag tror att det blir så nu att jag faktiskt struntar i föresläsningen nu på förmiddan, som skulle ges över internet, och sen träffar Denise vid klockan ett på biblioteket och sen skickar in C-uppsatsen till examinator och opponenter i kväll. 
 
Känns som om mitt liv är lite för rörigt nu, eller kanske är det alltid såhär?!
 
Det var så mycket tankar som snurrade i mitt huvud igår att jag inte somnade förrän vid halv tre. Jag vaknade av mig själv vid klockan åtta och konstaterade att jag sovit igenom alarmet som gick igång vid halv sju. Nåväl, jag behövde de extra timmarna. Kanske en kaffekopp nu och lite frukost för att sparka igång dagen. 
 

Vaknade till dessa fina ord av en vän idag, och det värmde min stressade själ:

"Ellinor, these are the things that test our patience, and it sounds to me that you are a very patient, humble, caring woman, filled with restraint! I admire that, and applaud you. Don't let her (or anyone) make you feel bad, and certainly don't allow her to make you doubt your own work, or worth. You're strong and independent. You'll make it through this situation unscathed. I believe in you!"

 

Fick också denna sång. Precis vad jag behövde

oh, happy day..?

0 Läs mer >>
Jag är just nu inne i en vansinnig vecka.. Söndagmorgon och här sitter jag och häller i mig kaffe, ska snart in till stan och träffa vän och jobba på en juridikuppgift. Grupparbeta på en söndag, det är hard core.. Jag är så trött på alla studier nu, och jag är så trött på att berätta om det och gnälla över allt jag måste göra, och hur lite tid jag har. 
 
 
En rolig sak som hände i går var att Finlands ishockeylag tog sig vidare till final i VM! Så jag hoppas att vi är klara med juridiken vid halv åtta ikväll, för då vill jag bänka mig framför tvn med nått gott att dricka och heja på mina Lejon! 
 
Och hur gick det då i Blodomloppet? Det ska jag berätta.. Det var väldigt varmt och jag var väldigt nervös. Lite av det släppte ändå när jag kom till jobbet och träffade de andra som skulle springa. Vi var fem styckna + chefen som träffade oss först efter loppet. kl.18.35 lunkade jag i väg med ett par tusen andra. Jag tyckte det gick lite snabbt till först, när jag försökte hålla jämna steg med de som sprang bredvid mig. Men efter ett tag hittade jag en skön takt. Det var en fin runda, längs ån på grusväg, och lite in i skog och även en sväng in i ett bostadsområde. Det var ganska kämpigt genom hela loppet, även om jag nu efteråt inte kommer ihåg att det var så hemskt.. Men det var det. De sista två kilometrarna tände jag till lite mer när jag insåg att jag snart var framme. Jag hojtade några uppmuntrande ord till en kille som såg ut att ge upp. Han verkade tacksam för min uppmuntran och vi sprang tillsammans en stund. Jag passade ockå på att heja lite på en tant som också verkade ha gett upp, med mindre än en km kvar. Folk verkar bli glada när nån hejar på dem!
In på studenternas IP rusade jag trött och fokuserad. Så fokuserad att jag inte ens såg Stig som entusiastiskt hejade på mig! Anade dock hans röst i folkmassan, men trodde jag hörde fel. Det var trångt på upploppet när både de som promenerat, sprungit 5 km och vi som sprang 10 skulle ta oss över samma mållinje. Men över mållinjen kom jag, på tiden 01.05.40!! En tid som känns fantastiskt bra! De andra som sprang 10km från jobbet klarade det på 45 och 55 minuter.. 
 
Efter målgången blev det picknick i gräset. Jag var ganska trött, men det var ändå trevligt. Vi satt kvar en timme kanske innan vi delade upp det som blev kvar av picknicken och packade ihop våra grejer. Jag fick en ramlösa och 5 paket russin. Jag och P gjorde sällskap en bit på vägen, eftersom vi båda skulle åt samma håll. Under promenaden övertygade han mig nästan om att anmäla mig till halvmaran i höst.. Vi skildes åt och jag fortsatte mote Gottsunda. Frida kom och mötte mig och jag kan väl konstatera att det inte var det smartaste jag har gjort att avsluta kvällen med en 6 km lång promenad.. Men nåja, det må vara hänt.
 
Jag är ialla fall stolt över min insats! Och vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans!
Och ja, för nån dag sen anmälde jag mig faktiskt till Stockholm halvmarathon. Sink or swim, I'm diving in.. :)
 
 

söndag morgon och en ...

0 Läs mer >>
Sommaren är här! I alla fall sommarvärmen! Det känns fantastiskt, förutom när man ska springa.. 
Och på tal om springande, ikväll är det dags.. Blodomloppet! 

Av någon knasig anledning är jag så sjukt nervös att jag inte ens kan sitta still. Hur märkligt är inte det? Det är bara att springa, och sånt har jag gjort förut. Vet inte alls vad jag ska ha för mål och förhoppningar på kvällen. Jag vet att det kommer att bli trångt och bökigt och att det kommer att påverka tiden. Lidingöloppet gjorde jag, som jag tidigare nämnt några gånge, på 01.16, medan mitt årsbästa ligger på 01.01. Sååå nära att klara timmen. Kanske ska jag ändå våga hoppas på 01.10 ikväll.. Kan acceptera 01.15, men blir det långsammare så kan jag bli grinig. Heh.. nu ska jag inte prata för mycket. I värsta fall skiter det sig totalt. 
 
Jag åker in till stan till klockan 17. Vilket betyder 2,5 timmars nervöst trampande här hemma till.. Kanske skulle jag försöka mig på några avslappningsövningar?! 
 
 

run, baby run..

0 Läs mer >>
Jag får försöka bjuda på lite smakprov av vad som komma skall, så ni inte tappar modet och överger mig och min blogg..
 
Blev kär i den här staden...
 
Frida på hennes födelsedag.
 
Och här är musikvideon som jag "diskret" försökte få en sneaky peak av på ett tåg mellan Oslo och Stockholm i slutet av mars, när Jarrad satt och arbetade med den.. 
 
 
 
I natt sov jag ca 2 timmar. Började dagen med att jobba 3 timmar. Och nu är det plugg som gäller. Min hjärna hänger inte riktigt med, men jag försöker hålla igång den.

en kort tillbaka blic...

0 Läs mer >>
Troget tittar ni in på min blogg varje dag. Och varje dag kommer ni till en icke-uppdaterad sida. Jag ber tusen gånger om ursäkt! Livet ni vet.
 
Förra måndagen återvände jag till skolbänken. Läser nu kursen om grundläggande rättskunskap i socialt arbete. Jag har föreläsningar på måndagar och inlämningsuppgift som ska inlämnas på söndagar. Däremellan försöker jag jobba med C-uppsatsen, och jobba även på sjukhusköket för att skrampla ihop lite pengar. Förutom det springer jag en massa. Med mindre än en vecka kvar till Blodomloppet pendlar känslorna mellan hopp och förtvivlan. 
 
Så här ser mitt liv ut ungefär: 
Förra lördagen - jobba.
Förra söndagen - jobba, deadline för inlämningsuppgift. 
Måndag - föreläsning i Gävle.
Tisdag - jobba.
Onsdag - plugga hemma.
Torsdag - jobba halvdag, köpa nya springbyxor (de gamla gick sönder!), plugga.
Fredag - jobba.
Lördag - Plugga!
Sömdag - Plugga! Deadline för inlämningsuppgift
Måndag - vår handledare ska godkänna uppsatsen, föreläsning i Gävle.
Tisdag - Plugga, springa Blodomloppet. 
 
5 eller 6 juni, då ska jag ta en helt ledig dag, tror jag.. Bara ligga i sängen hela dagen och läsa eller se tv-serier.
 
Nu låter det kanske som jag klagar, men det är inte riktigt sant. Visst känner jag av stressen och paniken, men livet har självklart även sina ljusa stunder och de ser jag till att ta tillvara på! 
 
jag i min nya fangirl t-shirt. 

mera ursäkter..

0 Läs mer >>
Jag har så mycket roligt att berätta, men jag tar mig aldrig tid att göra det. Jag är nog inte den bästa bloggerskan, får jag väl ödmjukt erkänna.. Men vad jag tänker berätta är att jag har firat första maj med en springtur och jag har, med viss hjälp av min "running partner in crime", hittat en fantastisk sida där man kan mäta upp sin runda och även räkna ut tid och läng och hastighet och what not.. Jogg.se är det fall nån undrar! 
 
Och så här såg springandet ut idag.. Planen var att springa milen, men sen hittade jag på nått lite exra och fortsatte lite längre. Det gick bra. Tiden var 1.19.41.
 
 
Nu skriker min kropp efter mat.. Måste iväg och handla. 
Kanske berättar jag mer om Paris, Oslo eller Stockholm senare idag.
I morgon är det Elsa-time! Hon ska vara här hela dagen, så då hinner jag inte med något bloggande. 
 
Peace and love!

born to run...